Diari Més

Turisme

L'hora de descobrir la Vila d'Ascó

S’han posat en marxa visites per conèixer la vila closa, tastar els productes locals i navegar en llagut

Viatge d'observació ornitològica a bord del llagut Lo Roget, aquest dimecres.

L'hora de descobrir la Vila d'AscóC.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És l’hora de les destinacions turístiques de proximitat. El territori serà, aquest estiu, el gran protagonista de les sortides, i les oficines de turisme s’estan esmerçant per oferir productes que resultin atractius per als visitants. En aquest context, l’Oficina de Turisme d’Ascó ha presentat un paquet de propostes per fer en família que combinen la navegació fluvial i l’observació ornitològica amb la descoberta de la vila, un poble amb un llegat on conflueixen la història antiga i recent, i amb una de les moreries més grans i ben conservades de Catalunya.

«Aquest any hem treballat molt la nostra oferta turística perquè estem convençuts que és un destí amb un gran potencial», afirma Carolina Baiges, regidora de Turisme d’Ascó. És per això que des d’aquesta mateixa setmana ja es pot gaudir entre altres de les sortides ornitològiques a bord de Lo Roget, un llagut amb una estètica similar a la de les embarcacions que anys enrere navegaven per l’Ebre, a bordo de la qual es poden observar, amb tota comoditat, una gran varietat d’espècies d’ocells. «Des d’ara fins a finals d’octubre, que és el període en el qual oferim aquests viatges, hi ha una gran varietat d’ocells, que, a més, van canviant a causa de la migració», assegura Arnau Pou, tècnic de conservació i ecoturisme del grup de natura Freixe. Pou, que és una de les persones que fa el guiatge a bordo de Lo Roget, afirma que «cada sortida és diferent i sempre hi ha alguna sorpresa». A més, subratlla, «l’observació d’aus està a l’abast de tothom perquè facilitem binocles i perquè la visita es fa entre tots, som molts ulls que anem mirant».

Entre les aus que ara al juliol es poden contemplar, explica el tècnic, hi ha ocells tan singulars com l’agró roig, un ardeid de mida grossa amb un característic coll llarg i un bec amb forma d’espasa, o el blauet, un ocell petit de colors llampants que fa molt de soroll i es mou ràpidament.

La sortida a bord del llagut es complementa amb una degustació de cervesa Lutra, una artesana elaborada a la mateixa Reserva Natural de Sebes i que té com a tocs característics la menta i la regalèssia, dos productes de la zona.

Aquest estiu, però, des d’Ascó proposen també la descoberta de la vila a través d’una visita guiada que transcorre pels carrers del nucli històric, i que permet conèixer espais tan singulars com les perxes o entrades al clos emmurallat cristià, o l’antiga torre de guaita de la moreria. L’any 1609 es va decretar l’expulsió dels moriscos de la vila, però resta encara un ric llegat de l’antic barri morisc. El carrer de la Mola, que és una gran balconada sobre l’Ebre, o el singular pou de neu que es conserva a l’interior d’una casa són altres racons que val la pena conèixer. La visita culmina amb un tast de productes locals, entre els quals destaquen dolços com les coquetes o els pastissets, els embotits i l’ol i el vi. Aquesta sortida acaba amb una passejada a bord de Lo Roget, des d’on es fa el recorregut interpretatiu de l’Ebre i de la fauna i flora característics d’aquest tram del riu.

Tot plegat es pot conèixer amb detall i reservar a través de l’Oficina de Turisme d’Ascó (https://ascoturisme.cat).

tracking