Diari Més

Denunciats dos veïns de Tortosa per recollir dos nius d'ocell amb cries

La captura d'aquests animals es troba expressament prohibida a Catalunya

Imatges dels dos nius amb les cries al seu interior.

Denunciats dos veïns de Tortosa per recollir dos nius d'ocell amb criesGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA)de la Guàrdia Civilhan denunciat a dos veïns de Tortosa per l'espoli de diversos nius d'ocells i les seves cries del seu hàbitat natural a la comarca del Baix Ebre.

Els fets es remunten al passat dissabte quan una patrulla delSEPRONAvasorprendre dos homes que es trobaven inspeccionant diversos arbres a la recerca de nius d'ocells, principalment deverderol comúi caderneres, per al seu espoli. L'objectiu dels denunciats era criar-los en captivitat per a posteriorment vendre'ls de formail·legal.

Després d'identificar als infractors es va descobrir que tenien en el seu poder tres nius i a l'interior d'aquests set exemplars vius, nounats de verdurolcomú (Carduelischloris). Els agents no van poder retornar-los a la seva ubicació naturalperquè els pares de les cries no tornen a la seva última ubicació en trencar-se el cicle natural de l'espècie.

Després de procedir a la hidratació de les cries, aquestes van ser lliurades al departament de deTerritorii Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per a la seva recuperació i posterior alliberament en el seu hàbitat natural.

Els agents van denunciar els dos veïns ja quela captura d'aquests ocells, família dels fringíl·lids, es troba expressament prohibida a Catalunya.

tracking