Diari Més

Policial

Investiguen un home per capturar il·legalment caderneres a Bítem

La cadernera, el verderol i gafarró gaudeixen d'un règim de protecció especial a Catalunya

Els ocells van ser alliberats al medi natural.

Investiguen un home per capturar il·legalment caderneres a BítemGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA)de la Guàrdia Civil de Tortosa han pres declaració com investigat a un veí de Sant Andreu de la Barca per la comissió d'un presumpte delicte de caça i un altre relacionat amb la protecció de la flora i la fauna. L'home va ser sorprès capturant caderneres amb una xarxa abatible a Bítem (Baix Ebre) en un terreny sotmès a un règim de caça especial.

Els fets es remunten a finals de la setmana passada al paratge conegut com a partidaBítemdel terme municipal de Tortosa. Una patrulla delSEPRONA va observar la instal·lació d'una xarxa abatible i al seu al voltant dues gàbies amb caderneres vives per atreure a d'altres.

Prop de la xarxa instal·lada va ser sorpresa una persona que tenia tres gàbies amb dos exemplars de cadernera (Cardueliscarduelos), dos exemplars de verderol comú (Carduelischloris)i un exemplar degafarró (SerinusSerenus). Previsiblement les hauria capturat hores abans ja que es trobaven en perfectes condicions de vitalitat i sense anellat identificatius.

Una cop identificat, aquest va reconèixer que l'art instal·lada era seva i que no tenia autorització per a desenvolupar aquesta pràctica. Per aquest motiu es va procedir a prendre-li declaració en qualitat d'investigat com a presumpte autor d'un delicte de caça i un altre relacionat amb la protecció de la flora i la fauna. Els exemplars capturats van ser alliberats al seu hàbitat natural.

Es recorda que els ocellsfringílidas, com la cadernera, el verderol i gafarró, no es troben catalogades com amenaçades, però gaudeixen d'un règim de protecció especial, prohibint-se expressament la seva captura a Catalunya.

tracking