Diari Més

Sanitat

L'Hospital de la Santa Creu de Jesús renovarà l'accelerador lineal

Salut ho ha decidit després que l'Ajuntament de Tortosa encara no hagi modificat el POUM per construir l'edifici oncològic

El centre sanitari ha fet una setantena de trucades telefòniques diàries

L'Hospital de la Santa Creu de Tortosa facilita prop de 3.000 comunicacions entre familiars i pacientscedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’accelerador lineal de Tortosa, donat ara fa dos anys per la Fundació Amancio Ortega (FAO), s’ubicarà a l’Hospital de la Santa Creu en substitució de l’actual. En un futur, l'aparell es traslladarà a l’edifici oncològic que es construeixi per a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre (RSTE), Mar Lleixà, ha explicat que «hi havia una decisió tècnica presa per construir un edifici oncològic a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta» però el projecte es troba aturat de forma definitiva des del febrer ja que «l’Ajuntament no ha finalitzat els tràmits per modificar el POUM».El nou edifici també ha d’acollir les consultes externes en una primera fase i un hospital de dia en una segona fase, una obra que està inclosa al PEF.

Davant d’aquesta situació i per no causar més perjudicis a les persones que requereixen tractament, el Departament de Salut ha de decidit substituir l’accelerador ubicat a l’Hospital de la Santa Creu pel finançat per la Fundació Amancio Ortega.

Lleixà ha indicat que «els tràmits ja estan iniciats, s’ha de presentar una memòria per part del Servei de Protecció Radiològica i Física Mèdica de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus per tal que el Servei de Coordinació i Activitats Radioactives de la Generalitat de Catalunya informi favorablement de la modificació al Consejo de Seguridad Nuclear (CSN). Un cop aprovat, se substituirà l’actual i es calibrarà el nou aparell. Un procés que Lleixà ha recordat que «és llarg», per la qual cosa els pacients hauran de desplaçar-se fins a Reus.

El conveni entre la FAO i el CatSalutes va signar el 7 de juny de 2018 i l'accelerador té un cost de 2 milions d’euros.

tracking