Diari Més

Turisme

Tortosa promociona el patrimoni i la natura per fer remuntar la campanya turística

Les reserves a la ciutat s'estan començant a reactivar i es busca a un visitant atret «pel turisme actiu saludable»

La façana fluvial de Tortosa amb el monument franquista al mig del riu

Capella, sobre el monument franquista de Tortosa: «Té els dies comptats»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tortosa ha presentat aquest dilluns la nova campanya turística de la ciutat. Durant les setmanes vinents s'emetran vídeos promocionals als mitjans i les xarxes socials, rellevant la campanya de promoció que ha fet la Diputació de Tarragona. Amb el lema Tortosa, tota una vida per vindre, un segon per enamorar-te, i la marca Tortosa, ciutat del Renaixementque «és l'actiu que la fa única al país», la ciutat fa valer el patrimoni, la natura, el cicloturisme i la gastronomia «convençuts» que serà un estiu que beneficiarà «el turisme d'interior i de proximitat». De moment, les reserves, que estan sent d'última hora, han omplert apartaments i cases rurals però es confia que també anirà en augment als hotels.

Com ha explicat l'alcaldessa Meritxell Roigé, l'objectiu de la campanya és promocionar la ciutat i fer valer els actius turístics i atractius de l'entorn. «Més enguany perquè estem convençuts que amb la situació que hi ha, la gent buscarà un turisme de proximitat, més d'interior, més de natura i més lligat al patrimoni, que són els nostres principals actius», ha destacat. Tortosa vol aprofitar que el visitant que aposti per «desplaçaments curts» també ajudi a dinamitzar l'activitat comercial i de la restauració. «Que la gent que ens vingui a visitar consumeixi producte local», ha demanat.

La campanya té tres «potes», una campanya audiovisual amb diferent temporalitat als mitjans nacionals i les xarxes socials. Hi haurà diferents versions per atreure turisme familiar i turisme de parelles, «els dos perfils de turista» que més pot atreure la ciutat de Tortosa, i una versió curta per posicionar-se a les xarxes. Els audiovisuals han estat creats per Films Nòmades.

Hi haurà una segona campanya en premsa escrita, que buscarà el turisme familiar català, aragonès o valencià i també incidirà en el patrimoni natural, gastronòmica i cultural lligat a experiències que ha preparat la ciutat. Volem exposar i aposta per la destinació de qualitat i sense massificacions que és Tortosa i les Terres de l'Ebre». El tercer audiovisual se centrarà en el cicloturisme i els actius de la Via Verda i el Parc Natural dels Ports.

La campanya no va lligada només a l'estiu sinó que vol trencar la temporalitat i que avanci fins a la tardor. «Esperem poder incidir amb el turisme més internacional tot i que serà un estiu complicat però veurem com evoluciona i volem confiar amb el turista que es desplaça en vehicle, sobretot de la zona delsud de França, i que visita habitualment el territori», ha apuntat Roigé.

Oriol Segarra, director del departament de turisme de Tortosa, ha explicat que els vídeos «condensen» la idea que la ciutat és «el cor de les Terres de l'Ebre», una zona que ofereix «una situació idònia actualment per fer turisme, fora de les massificacions» i amb una gran oferta d'interès natural i patrimonial. «El turista pot gaudir de la visita sense entrar en cap aglomeració, al seu ritme i alhora podent fer diferents activitats», ha destacat. El lema de la campanya s'adreça als visitants que fins ara no havien pensat en Tortosa com a destinació per a les seves vacances.

L'emissió de la campanya en línia, permetrà també «segmentar i flexibilitzar» els continguts per reconduir-la segons l'evolució del turisme. S'espera turisme internacional i sobretot «domèstic» però encara hi ha moltes incògnites. «Segons com evolucioni el mercat, les campanyes les podrem reconduir i incidir més sobre certs territoris o buscar-ne uns altres», ha apuntat Segarra.

La temporada serà «complicada i estranya» però les reserves i les recerques s'han reactivat, cada cop més tard i més d'última hora. La demanda és més alta a les cases rurals i apartaments –algunes han omplert ja per al juliol-, i es demanda estades més llargues. Als hotels, les reserves també van augmentant, «es detecta interès» però es reconeix que serà «complicat arribar a les xifres d'ocupació d'altres anys».

tracking