Diari Més

Policial

Compren tabac de forma il·legal per internet i els enxampen quan van a recollir el paquet

Els destinataris van acudir a l'empresa de paqueteria de la Ràpita per recollir la compra, on els esperava la Guàrdia Civil

Una agent de la Guàrdia Civil amb el tabac intervingut al Montsià.

tabac, guardia civil, sant carles ràpitaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha intervingut 36 quilos de tabac de liar que es trobaven en el magatzem d'una empresa de paqueteria a Sant Carles de la Ràpita. El producte intervingut s'havia adquirit a través d'internet.

Amb motiu dels diferents serveis que estableix la benemèrita per a la prevenció del contraban, durant la setmana passada es van detectar diversos paquets que, per la seva olor podrien contenir tabac d'origen desconegut en un magatzem de paqueteria. Els agents van procedir a la intervenció dels paquets que anaven dirigits a 12 destinataris diferents, de diverses poblacions del Baix Ebre. Com es tracta d'enviaments de productes clandestins es van realitzar gestions per a localitzar als receptors dels enviaments.

Després de ser citats en el centre de distribució de paqueteria, es va procedir a l'obertura dels paquets en la seva presència, on hi havia diverses bosses de plàstic amb tabac de liar sense precintes intracomunitàries ni documentació que emparés el producte. Per aquest motiu es va denunciar als destinataris, que tenien entre30 i 45 anys i de diferents nacionalitats.

El tabac està sotmès a una fiscalitat molt elevada, la seva tributació per l'impost especial i la tributació de l'IVA ocasiona un elevat frau a la hisenda pública.

La Guàrdia Civil prevé als consumidors que la comercialització de tabac fora de la legalitat establerta està prohibida, no comptant amb les garanties necessàries de qualitat i control als quals es troba sotmès aquest producte, podent incrementar els riscos ja existents en el seu consum.

tracking