Diari Més

Terres de l'Ebre

La comarca del Montsià suspèn totes les festes d'estiu

La decisió dels alcaldes no impedeix altres actes culturals i festius on es permeti preservar la seguretat i les mesures

Pla general d'una dona amb bicicleta passejant un infant al municipi d'Alcanar

Alcanar suprimeix les franges horàries per fer exercici i passejar a les Cases i Alcanar-PlatjaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d'alcaldes del Montsià ha decidit suspendre totes les festes majors d'estiu a la comarca, una decisió «sense precedents» que es pren per la situació derivada de la pandèmia. «Cancel·lar les festes d'estiu és una decisió que mai hauríem volgut prendre però mentre hi hagi un risc real de rebrot, garantir la salut de tothom és i serà la nostra prioritat», defensen els batlles. Les festes majors de l'estiu compten amb actes multitudinaris que «fan impossible garantir el compliment de totes les recomanacions sanitàries, com el distanciament social o l'ús d'equips de protecció individual» i tot i els canvis en la desescalada no veuen la manera de celebrar aquestes festivitat de forma eficient i amb totes les garanties.
Els alcaldes envien el seu suport «a les empreses del territori que contribueixen a dinamitzar les festes i les tradicions» i es comprometen a tornar a comptar amb els seus serveis quan la situació sanitària ho permeti. En aquest sentit demanem a les administracions supramunicipals que creïn línies d'ajut per garantir la viabilitat i la continuïtat de les mateixes.
tracking