Diari Més

Infraestructures

Gairebé 4 milions d'euros per reparar dels danys del Gloria a l'Ametlla de Mar

El dic de recer va rebre l'impacte d'ones de més de sis metres d'alçada que van provocar la pèrdua de blocs d'escullera

Imatge del

port de l'Ametlla de Mar, temporalGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ports de Generalitat ha començat les obres d'emergència per reparar els danys estructurals ocasionats pel temporal Gloria, del mes de gener, al port de l’Ametlla de Mar. El dic de recer va rebre l'impacte d'ones de més de sis metres d'alçada que van provocar la pèrdua de blocs d'escullera a la part exterior del dic. La zona més afectada va ser el tercer tram del dic fins a la bocana, amb desperfectes a l'espatller, el passeig, els vials annexos i el moll de llevant. L'actuació d'emergència té un cost de 3,9 milions d'euros i les obres es faran en nou mesos. Els treballs han començat al dic de recer, els vials i el moll de llevant, on amarren embarcacions de pesca d'arrossegament i la flota tonyinaire.
Al port de l'Ametlla de Mar el dic de recer està dividit en tres trams que tenen una longitud total de 700 metres. L'actuació d'emergència preveu arranjar dues parts del dic. Una franja de 60 metres de longitud dins del primer tram, on arrenca el dic i tota la franja del tercer tram que té una longitud de 290 metres, la més afectada pel temporal. Per últim, es reconstruirà el morrot a la part final del dic del costat de la bocana amb de peces de pedra. La reposició d'escullera del dic exterior es farà en blocs de fins a 6 tones.

Amb aquesta obra, l'espatller s'elevarà 1,5 metres d'alçada. Després, a la part exterior d'aquest espatller es construirà un botaones amb la finalitat de millorar el dic enfront de futurs temporals i es rehabilitarà el passeig de l'espatller amb elements de seguretat perquè la ciutadania hi pugui passejar. Les obres finalitzaran amb la reparació i la pavimentació dels avials annexos i el moll, i es repararan diversos punts del vial del moll i es reposaran els serveis afectats.

El port de l'Ametlla de Mar és un port amb una dàrsena pesquera, una dàrsena esportiva i un varador. L'any passat, les 63 embarcacions de pesca van descarregar 1.132 tones de peix, amb un valor de venda en llotja de 6,3 milions d'euros. El port de la Cala és l’únic de Catalunya que compta amb una flota de quatre embarcacions tonyinaires.

tracking