Diari Més

Alcanar desinfecta les instal·lacions portuàries de les Cases per garantir la seguretat sanitària

Les tasques de neteja es fan amb un producte ecològic per lluitar contra la covid-19

Un operari d'Alcanar desinfectant una de les embarcacions del port de les Cases d'Alcanar

Alcanar desinfecta les instal·lacions portuàries de les Cases per garantir la seguretat sanitàriaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d'Alcanar (Montsià), conjuntament amb la Confraria de Pescadors i l'empresa Cemex, han desinfectat aquest dissabte les embarcacions i les instal·lacions del port de les Cases d'Alcanar per garantir la seguretat sanitària arran de la crisi per coronavirus. Les tasques de neteja s'han fet amb un producte ecològic homologat i un camió formigonera facilitat per Cemex. «És una acció integral de desinfecció de la zona portuària, perquè els mariners tinguin una sortida del seu producte totalment segura i òptima», ha afirmat l'alcalde del municipi, Joan Roig.
Els operaris de l'Ajuntament d'Alcanar i de l'empresa Cemex han netejat des de les nou d'aquest matí de dissabte les instal·lacions portuàries de les Cases d'Alcanar. Aprofitant que el municipi entra a partir de dilluns a la fase 2 del pla de desescalada, el consistori ha decidit desinfectar la zona portuària i les onze embarcacions, tres d'arrossegament i set d'arts menors. «Tenim el millor producte del món pel que fa a la qualitat i, ara, també tenim el millor producte del món quan a seguretat sanitària», ha subratllat Roig.

En la mateixa línia, s'ha manifestat el president de la Confraria de Pescadors de les Cases, Francesc Carrillo, que ha afirmat que els pescadors tenen «ganes» de donar un bon servei amb productes de «qualitat» i «segurs». Carillo ha assenyalat que aquesta desinfecció s'afegeix a la que fan cada dia amb lleixiu i sabó. En el cas d'aquest organisme, no hi ha hagut cap positiu de coronavirus, tot i que una embarcació va estar en quarantena per un cas sospitós de contagi.

El municipi d'Alcanar és el primer de tot Catalunya en què l'empresa Cemex ofereix els seus serveis. En concret, ha facilitat un camió formigonera que conté un producte ecològic per desinfectar les àrees contaminades. «Posem al voltant d'uns 4.000 litres d'aigua amb una solució de sabó a l'1% que és ecològic i amb certificat europeu. Així garantim que en un entorn tan sensible com és el port, si el producte caigués a l'aigua, no hi haurà cap problema», ha detallat el coordinador de responsabilitat social de l'empresa a Catalunya, Miguel Cuñat.

El projecte es va iniciar a Mèxic, Colòmbia, La República Dominicana i està previst que es faci en altres municipis de l'estat espanyol, com ara al País Valencià, Mallorca o Alacant. A Alcanar tampoc es descarta una nova intervenció més endavant si la situació sanitària ho requereix.

tracking