Diari Més

Economia

Les Terres de l'Ebre i Ponent patiran menys la crisi econòmica per la pandèmia

La URV ha elaborat un estudi on s'analitza l'impacte del coronavirus per comarques

Imatge d'arxiu de la planta d'embalatge de l'arròs a la cooperativa arrossera del Delta de l'Ebre.

Les Terres de l'Ebre i Ponent patiran menys la crisi econòmica per la pandèmiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Terres de l'Ebre i Ponent sofriran menys la crisi econòmica per la pandèmia gràcies al pes del sector primari i de la indústria agroalimentària, segons informa la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Reus i Tarragona.

En canvi, les comarques del Penedès, Alt Pirineu i Aran seran els territoris més vulnerables, segons un estudi del director de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro.

L'estudi analitza l'impacte de la pandèmia per comarques i àmbits territorials en funció de la seva estructura sectorial, amb el punt de partida dels sectors considerats essencials en estat d'alarma i que són, per tant, els menys afectats.

També analitza el pes de la resta de sectors considerats menys essencials en cadascuna de les comarques catalanes i, percentualment, sent Catalunya 1 punt, les Terres de l'Ebre se situen en un 0,71 i Ponent, en un 0,68.

La Ribera d'Ebre (Tarragona) serà la comarca menys afectada de Catalunya (0,25 punts) -gràcies al gran pes de la seva producció energètica- seguida per la Segarra (Lleida), amb 0,55 punts i la Terra Alta.

En canvi, les comarques més afectades seran Aran (1,38 punts), i la Cerdanya i el Baix Penedès, totes dues amb 1,34 punts.

D'altra banda, l'estudi també analitza si existeix una relació entre el PIB per càpita i una major o menor afectació territorial i no s'ha trobat «cap mena de correlació», segons Duro.

En canvi, sí que «es veu clarament» que on el turisme i l'hostaleria tenen més pes, «l'índex d'afectació puja» i les que tenen un «pes important del sector primari, baixa clarament».

tracking