Diari Més

Societat

Rescaten a Deltebre una truja que duia set anys tancada en una baconera sense sortir

Batejada com a 'Eulàlia', ha estat traslladada al santuari d'animals Gaia de Camprodon

Imatge de la truja 'Eulàlia' rescatada, al refugi d'animals.

Rescaten a Deltebre una truja que duia set anys tancada en una baconera sense sortirFundacio Gaia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els responsables de la Fundació Santuari Gaia de Camprodon (Ripollès), Ismael López i Coque Fernández, van rescatar divendres passat a Deltebre (Baix Ebre) una truja que feia 7 anys que estava tancada en una petita baconera sense ventilació ni llum del sol.

Segons han explicat López i Fernández, la truja, a la qual han batejat com 'Eulàlia', era alimentada amb gallinassa, és a dir, els excrements d'aus que acumulen a les granges, i durant set anys «no s'ha pogut moure, ni tan sols veure el sol o trepitjar la terra».

La truja estava en una granja de gallines abandonada i els dos rescatadors, que han fet públiques imatges gravades del rescat a les xarxes socials, han explicat que la primera nit que l'animal ha passat al santuari de Camprodon, «no va voler entrar a la seva habitació i va passar tota la nit dormint a l'aire lliure sobre l'herba mirant la lluna i les estrelles».

«Esperem que la història de l'Eulàlia ens faci recapacitar, ara que els humans portem tancats per la quarantena del coronavirus a casa nostra unes setmanes, i on tenim totes les comoditats. L'Eulàlia duia 7 llargs anys sense ni tan sols poder respirar aire fresc, no coneixia el cel i ni tenia una finestra», ha destacat Ismael López.

«El món necessita que fem un canvi ja, no podem seguir tractant d'aquesta manera els animals ni el planeta», ha conclòs López, que ha encarregat als advocats de la fundació que estudiïn presentar una demanda contra l'amo de la truja.

tracking