Diari Més

Solidaritat

Un empresari de Flix fa i lliura 125 pantalles de protecció a sanitaris i policies del poble

L’enginyer David Arbonés està disposat a seguir construint caretes impreses en 3D de manera altruista «mentre disposi de material»

Una doctora del CAP de Flix, amb la careta impresa per Arbonés.

Un empresari de Flix fa i lliura 125 pantalles de protecció a sanitaris i policies del pobleCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’enginyer David Arbonés s’ha especialitzat en la creació d’objectes a partir de l’aplicació de la tecnologia 3D. Des de fa unes setmanes, destina part del seu temps a construir pantalles de protecció per a sanitaris i persones que treballen en professions de risc a causa de la pandèmia de coronavirus. La seva empresa, DiginCreate 3D, localitzada a Flix, ha fet rèpliques dels gegants d’aquesta població de la Ribera d’Ebre, el trofeu del tradicional Concurs de Truita d’Espinacs amb suc d’Ulldemolins o el trofeu del 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre.

La irrupció de la COVID-19 el va decidir a utilitzar la tecnologia 3D per aplicar-la en la creació de material de protecció per a les persones més exposades a contagi. El resultat va ser unes pantalles que construeix de manera altruista i gràcies a les aportacions de material que rep de manera desinteressada. El 23 de març passat va entregar les primeres unitats i ahir dimecres, primer dia d’abril ja havia repartit 125.

Arbonés va explicar a aquesta redacció que els destinataris prioritaris són «els professionals sanitaris del CAP de Flix, la policia local, els avis i les farmàcies». Arbonés va destacar que cada pantalla és un full plàstic que es pot desinfectar i està en un suport que és reutilitzable. «Penso que es poden desinfectar, però l’última paraula la té Sanitat, que és qui sap d’aquestes coses, i jo sóc enginyer».

Arbonés no sap fins quan podrà construir pantalles de protecció. «La problemàtica major és poder disposar de material». «Hi ha molta gent que ajuda, com l’alcalde de Flix, l’institut, propietaris de merceries i, fins i tot, n’hi ha que han ofert diners per poder comprar més material», va comentar des del seu despatx a la localitat de la Ribera d’Ebre.

«Sóc optimista»

David Arbonés va indicar que manté converses amb la Diputació de Tarragona per poder continuar fent pantalles de protecció. «Ha mostrat interès per donar-me suport, però ja se sap que en l’administració els tràmits requereixen el seu temps», va dir Arbonés. «Sóc optimista», va dir el propietari de DiginCreate 3D, qui va assegurar que «mentre tingui material plàstic, seguiré fent pantalles perquè crec que tothom ha de donar un cop de mà en la lluita que estem tenint contra el coronavirus».

En el moment en què Arbonés atenia a Diari Més, membres de la policia local d’Ascó va fer acte de presència a l’empresa de Flix per dur-se les últimes pantalles acabades de fer. «Les portaran a la residència d’avis d’Ascó i algunes també seran per a la policia del poble». Arbonés va apuntar que en la seva iniciativa «hi col·labora molta gent de la Ribera d’Ebre». L’objectiu és «cobrir la zona més pròxima a Flix», va concloure el propietari de DiginCreate 3D.

tracking