Diari Més

Infraestructures

El temporal de pluja fa baixar el barranc de la Galera i obliga a tallar la carretera T-3311, al Montsià

Els municipis pròxims al riu Sénia restringeixen l'accés a la riba pel desembassament del pantà d'Ulldecona

Pla general del barranc de la Galera amb aigua baixant al seu pas pel municipi de Masdenverge.

El temporal de pluja fa baixar el barranc de la Galera i obliga a tallar la carretera T-3311, al MontsiàACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pluges que acompanyen el temporal de llevant d'aquests últims dies han fet baixar de forma visible barrancs com el de la Galera i han obligat a tallar, aquest dimecres a la tarda, el trànsit per la carretera T-3311 a l'altura de Santa Bàrbara (Montsià) i la TV-3301, a Bot (Terra Alta). Les precipitacions acumulades fins el vespre arriben als 200 litres per metre quadrat al parc natural dels Ports, 135 a Amposta –catorze litres per metre quadrat només en 30 minuts-, 85 a Alcanar i Mas de Barberans, 70 a Ulldecona, 67,7 a l'Aldea o 59 al Perelló. També des d'aquest dimecres a la tarda, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha comunicat l'increment el desembassament del pantà d'Ulldecona al riu Sénia per les pluges.
La maniobra de desembassament ha superat els 10,65 metres cúbics per segon i amb tendència a l'alça. Protecció Civil ha demanat als tres municipis catalans del Sénia –la Sénia, Ulldecona i Alcanar- que restringeixin l'accés a les zones pròximes a la riba del riu tallant accessos. La situació preocupa en la mesura que es tracta d'un curs fluvial pràcticament sec durant molts mesos de l'any.

Malgrat la intensitat de les precipitacions registrades, segons les mateixes fonts l'episodi no ha generat grans problemes a les Terres de l'Ebre. El fet que el temporal hagi coincidit amb l'ordre de confinament pel coronavirus i la reducció de la mobilitat, a més, podria haver incidit en un menor nombre d'incidències.

tracking