Diari Més

Seixanta cosidores d'Alcanar, bolcades a fabricar 3.000 mascaretes

L'Ajuntament s'ofereix a assessorar altres municipis que vulguin imitar la seva campanya 'Cosim Solidaritat'

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ACN Alcanar .- El projecte 'Cosim Solidaritat' d'Alcanar no para de créixer. La campanya per elaborar mascaretes des de casa ja compta amb seixanta cosidores i especialistes en disseny que s'han proposat produir-ne 3.000. Com ha explicat l'alcalde, Joan Roig, l'Ajuntament recull el material homologat a l'empresa Robin Hat de Rubí i el distribueix a les voluntàries. Les confeccionen de diferents tipus, d'homologades per a ús sanitari i de material hidrorepel·lent com el TNT i de donacions privades que es poden fer servir en l'àmbit domèstic. El consistori s'ofereix a assessorar altres municipis que vulguin copiar la iniciativa. «Estem oberts a explicar com ho hem articulat al poble», ha dit Roig.

Roig ha recordat que la campanya s'ha creat per abastir col·lectius vulnerables a la covid-19 i frenar la corba de contagi. «Si no ho fan els de dalt, ho farem els municipis», ha sentenciat. La Policia Local canareva s'encarrega de distribuir el material entre les voluntàries i de fer arribar les mascaretes a comerços i persones amb patologies pulmonars o multipatologies que són més vulnerables davant un possible contagi per coronavirus.

Una de les cosidores, la Conxita Ferré, ha explicat el procés d'elaboració de les mascaretes. Amb un tros de tela de 21x19 centímetres, es fan tres plecs a la roba i es passen els repunts amb la màquina de cosir per enganxar també les gomes. «Més senzillet no pot ser», conclou al final del vídeo de demostració.

Una de les voluntàries d'Alcanar cosint les teles que els han cedit per confeccionar mascaretes quirúrgiques.

Seixanta cosidores d'Alcanar, bolcades a fabricar 3.000 mascaretesACN

tracking