Diari Més

Un conte per a explicar als més petits «què és això del coronavirus»

Una ebrenca publica la història a les xarxes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jessica Prats Parra té 35 anys i va decidir que tothom havia d’entendre què és això del coronavirus, una pandèmia que està acabant amb vides humanes i que ha d’arribar a tots els públics. Per aquest motiu, va pensar que els més petits també tenien tot el seu dret de conèixer què està succeint, per què ha passat i com ha arribat el coronavirus a les seves vides. Segons la seva visió, aquesta ebrenca ha elaborat un conte que s’ha estès molt i, fins i tot, ha arribat a negocis privats destinats a la infància o a la Universitat Rovira i Virgili (URV).

«Amb el confinament em va aflorar la creativitat», expressa a aquest diari la filla de Sant Jaume d’Enveja i actualment resident a Amposta. «Tinc molts nebots, un d’ells de cinc anys, i crec que havien de conèixer la història del coronavirus», detalla Jessica Prats, qui ha treballat durant dotze anys en un hospital i, «per aquest motiu, tinc sensibilitat amb la sanitat».

Aquest conte es pot veure fàcilment al Facebook de l’ebrenca i hi ha una versió en català i una altra en castellà, tot i que «estic parlant amb una persona perquè m’ajudi a traduir-lo al basc». «Està escrit amb llenguatge no sexista i fent una petita crítica per donar importància al paper de la sanitat i de la investigació», detalla, tot afegint que «és un conte senzill, fet a casa, però amb tot el cor. No pretenc fer-me famosa, només vull sumar, aportar i compartir en aquests moments difícils».

Com que tinc la impressió «aquesta situació (el coronavirus) va per a llarg, no descarto escriure alguna altra cosa», explica, tot detallant que «penso en un conte relacionat amb la regressió del Delta de l’Ebre, a veure si ens fem visibles i puc arribar a la problemàtica de la meva terra».

Jessica Prats Parra va decidir il·lustrar als més petits de la casa amb un conte.

Un conte per a explicar als més petits què és això del coronavirusDiari Més

tracking