Diari Més

L'Arxiconfraria de la Cinta anima als tortosins a treure els domassos al balcó i cantar l'himne contra el covid-19

L'acció es fa a la ciutat durant la festa major i el 25 de març per la baixada de la mare de Déu

La façana fluvial de Tortosa amb el monument franquista al mig del riu

Capella, sobre el monument franquista de Tortosa: «Té els dies comptats»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Reial Arxiconfraria de la Cinta ha animat a tots els ciutadans de Tortosa a què pengin els domassos de la patrona de la ciutat als seus balcons, «com a senyal de pregària pels efectes del coronavirus». Aquesta acció es fa tradicionalment durant la festa major, a principis de setembre, i també el dia la Baixada de la mare de Déu, el 25 de març. Proposen que sigui una mostra de suport a les persones malaltes o afectades pel virus i d'agraïment a tots els professionals i voluntaris que vetllen des de diversos àmbits per ajudar les persones més necessitades durant el decret d'alarma. També es convida a cantar l'himne de la Cinta quan la gent surti als balcons a aplaudir els sanitaris i professionals que estan treballant contra la pandèmia.
El suggeriment de cantar l'himne de la Cinta des dels balcons ha estat de la Coral de l'església del Roser, que havien de cantar durant la missa per la Baixada de la Cinta la nit del 24 de març però que s'ha suspès.

També des de l'Arquebisbat de Tarragona han posat en marxa una iniciativa per publicar, cada dia mentre duri el confinament, una pregària a la Mare de Déu, com si es tractés d'una visita espiritual a un santuari o a una ermita de l'arxidiòcesi. Les pregàries es publicaran a la web de l'Arquebisbat i invocaran «protecció de la Mare de Déu sobre cada lloc, sobre el país i sobre el món en aquests moments de dificultat a causa del coronavirus».

tracking