Diari Més

Successos

Dotze detinguts en una operació contra la immigració irregular a Roquetes

Utilitzaven dos pisos per a empadronar ciutadans estrangers que, després, utilitzaven en diferents tràmits administratius

Imatge d'agents de la Policia Nacional enduent-se el detingut.

Desmantellada una trama de lloguer fraudulent per afavorir la immigració il·legalPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local de Tortosa, ha desmantellat

al Baix Ebre una xarxa dedicada a l'afavoriment de la immigració irregular i a la falsificació de documents públics per a la posterior obtenció fraudulenta de permisos de residència.

Segons asseguren des de la Policia Nacional, la trama utilitzava dos pisos situats en la localitat de Roquetes per a empadronar a ciutadans estrangers que posteriorment utilitzaven en diferents tràmits administratius. En l'operació han resultat detingudes un total de 12 persones, dues dels quals serien els autors intel·lectuals.

La recerca es va iniciar a principis del mes de maig de passat any, quan es va tenir coneixement a través de la Policia Local de Tortosa de l'existència d'una trama dedicada a l'empadronament fraudulent de ciutadans estrangers en dos pisos de la localitat de Roquetes.

Aquests immobles propietat d'un ciutadà espanyol i d'un familiar pròxim, haurien estat utilitzats temporalment per a l'empadronament de ciutadans estrangers en situació irregular, amb la intenció de la realitzar diferents tràmits davant l'administració.

Dotze persones detingudes d'un total de 58 investigats

Durant el desenvolupament de l'operació s'ha intervingut nombrosa documentació falsa que consta en els expedients administratius que corroboren la falsedat, així com contractes de lloguer i padrons fraudulents.

Com a responsables de la trama han estat detinguts un ciutadà espanyol i un altre algerià que van ser detinguts com a presumptes autors dels delictes d'afavoriment a la immigració il·legal i falsedat documental.

Altres deu detinguts de nacionalitat marroquina ho van ser com a presumptes autors d'un delicte de falsedat documental i per estada irregular en territori nacional. Aquestes persones s'haurien beneficiat del seu empadronament fraudulent per a la realització de diferents tràmits administratius, entre els quals es trobaria l'obtenció del permís de residència.

Un total de 58 persones van ser investigades per la seva participació en aquests mateixos fets.

L'operatiu ha estat desenvolupat per agents de la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Local de Tortosa amb la col·laboració de la Policia Local de Tortosa.

tracking