Diari Més

Societat

La Ribera en Flor torna a posar en valor la floració dels arbres fruiters per atreure visitants

Deu municipis de la Ribera d'Ebre impulsen activitats a partir d'aquest cap de setmana

Pla general d'un camp de presseguers florits, amb Móra d'Ebre al fons.

La Ribera en Flor torna a posar en valor la floració dels arbres fruiters per atreure visitantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Ribera d'Ebre torna a posar en valor el paisatge dels arbres fruiters i els productes agroalimentaris mitjançant La Ribera en Flor. Unes jornades en les quals deu municipis impulsen activitats diverses per gaudir de la natura i el patrimoni cultural de la comarca amb l'objectiu de donar-los a conèixer i atreure visitants. El bon temps ha fet avançar tant la floració com també les accions, que comencen aquest cap de setmana i s'allargaran més d'un mes. El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre també ha dissenyat un mapa per fer rutes en cotxe per diferents localitats, amb miradors per poder contemplar els camps de presseguers, cirerers, pruneres o ametllers.
Els municipis que participaran en aquesta edició de La Ribera en Flor són Flix, Ascó, Vinebre, Garcia, Móra d'Ebre, Móra la Nova, Miravet, Ginestar i Tivissa. No hi serà Benissanet, ja que diversos camps de presseguers han patit una malaltia que ha obligat a arrencar-los, tal com ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Entre les activitats que es podran fer hi ha passejades en bicicleta, a peu, en carro, amb barca per l'Ebre, visites a espais de la Batalla de l'Ebre o experiències gastronòmiques. A banda dels municipis, també s'hi ha adherit alguna empresa privada i restaurants de la zona. Les propostes es poden consultar a la pàgina web del Consell Comarcal i s'han de reservar prèviament. Carim ha destacat la bona acollida que tenen, encara que no ha volgut donar xifres de visitants. Amb tot, ha fet una defensa dels treballadors del camp. «La gent que avui ve a veure el camp en flor esperem que sigui el potencial consumidor del fruit. És bonic veure la flor, però si la flor perdura en el temps és que la pagesia viu», ha remarcat Carim.

El bon temps també ha fet que s'hagi avançat la programació a causa que els arbres han començat a florir més aviat. Especialment els presseguers, que llueixen les seves flors roses. Els que es preveu que comencin a florir d'aquí unes setmanes són els cirerers.

tracking