Diari Més

Temporal Gloria

Balfegó compensarà als pescadors que hagin tingut pèrdues per captures accidentals de tonyina

L'empresa ha ofert contenidors perquè puguin depositar els exemplars trobats

Imatge d'una tonyina de grans dimensions que ha aparegut a Miami Platja.

Balfegó compensarà als pescadors que hagin tingut pèrdues per captures accidentals de tonyinaJuana Peña

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa Balfegócompensarà, a traves de la seva assegurança de responsabilitat civil, a aquells pescadors que hagin patit o pateixin pèrdues com a conseqüència d’haver capturat exemplars de tonyina roja amb les seves xarxes de forma accidental. L'empresa de l'Ametlla de Mar va perdre una gran quantitat dels seus exemplars com a conseqüència del temporal Gloria que va afectar tot l'Estat.

El grup tonyinaire, per la seva banda,confia en que la Generalitat contempli les pèrdues patides arran del temporal i li garanteixi accés a les ajudes públiques destinades a aquest fi.

Aquest dies, des del grup treballen per acabar de retirar els últims exemplars que el mar va portar cap a la costa ebrenca, tot i la dificultat que tener per accedira la Punta de la Banya (Sant Carles de la Ràpita).

Balfegó assegura que ha estat en tot moment en contacte amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i que s'ha posat a disposició dels ajuntaments i les confraries de pescadors de la zona després del temporal. El grup tonyinaire ha ofert la seva col·laboració en les feines de recuperació dels exemplars i en la instal·lació de contenidors per depositar els exemplars.

Un cop analitzat més a fons l’estat de les seves instal·lacions, l'empresa ha confirmat el seu bon estat, fet que lipermetrà tornar a operar al mercat amb total normalitat en tan sols uns mesos.

Apareixen a Miami Platja tonyines mortes

Alguns veïns de Miami Platja han compartit a les xarxes socials la imatge d'algunes tonyines a la sorra de la platja dels Penyals del municipi. A banda, l'Ajuntament ha publicat un vídeo gravat amb dron que mostra les destrosses del temporal Gloria a la costa.

tracking