Diari Més

Borrasca Gloria

El Servei d'Assistència Municipal de la Diputació explica als alcaldes del Baix Ebre els ajuts per compensar els danys del temporal

S'han explicat les tres línies d’ajut que poden sol·licitar els municipis amb un import de fins a 50.000 euros

Imatge de la reunió d'aquesta tarda amb els alcaldes del Baix Ebre.

El Servei d'Assistència Municipal de la Diputació explica als alcaldes del Baix Ebre els ajuts per compensar els danys del temporalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell d’Alcaldes del Baix Ebre s’ha reunit avui per valorar els danys ocasionats pel temporal Glòria a la comarca i pel qual seran necessàries inversions en mà d’obra i maquinària. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha destacat la importància del treball conjunt de les diferents administracions per minimitzar el perjudici econòmic causat pel temporal. A la reunió hi ha assistit el diputat delegat del Servei d’Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona, Enric Adell, que ha explicat les tres línies d’ajut que poden sol·licitar els municipis amb un import de fins a 50.000 euros.

Així, el Servei d’Assistència Municipal de la Diputació articularà tres línies d’ajut per restablir els béns i serveis municipals afectats pel temporal. En aquest sentit, es podrà demanar un ajut de fins a 50.000 euros per despeses d’inversió o reparació dels danys produïts per alteracions climatològiques o catàstrofes naturals; un ajut de fins a 30.000 euros per despeses d’inversió o reparació de danys malmesos per altres causes excepcionals i, finalment, un ajut de fins a 10.000 euros per l’assistència tècnica, econòmica o jurídica. També hi haurà una convocatòria de subvenció d’interessos de préstec. «La convocatòria d’aquests ajuts s’aprovarà durant el mes de febrer i sortirà publicada la primera quinzena de març», ha explicat Adell.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre ha informat els alcaldes de les reunions mantingudes els darrers dies amb la Generalitat per tal d’aconseguir ajuts que permetin recuperar el territori de l’impacte del temporal. En aquest sentit, Faura s’ha referit a la trobada amb el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani i amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. Uns ajuts que es canalitzaran a través del Consell Comarcal. «Són necessàries actuacions immediates però també d’altres a més llarg termini», ha dit Faura.

tracking