Diari Més

Temporal Gloria

La Generalitat executarà obres d'emergència als ports de l'Ametlla, l'Ampolla i les Cases d'Alcanar

Invertirà uns 7 milions d’euros als sis ports catalans afectats pel temporal Gloria

Imatge del

port de l'Ametlla de Mar, temporalGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa pública Ports de la Generalitat, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat, durà a terme obres d’emergència per un valor estimat en 7 milions d’euros als sis ports catalanes que han patit més danys a conseqüència de la borrasca Gloria. S'executaran als ports de les Cases d’Alcanar, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar, Blanes, Sant Feliu de Guíxols i Palamós.

A l'Ametlla de Mar el fort onatge i els ultrapassaments han afectat parts del dic de recer i el morrot (part final del dic a la bocana). Ara, es farà un estudi tècnic per actuar d’emergència i reforçar les peces de pedra de l’escullera exterior del dic. També hi ha hagut danys menors en el subministrament elèctric i moltes restes del mar per sobre dels molls, que ja s’estan netejant.

A l'Ampolla, el port ha patit molts ultrapassaments pel temporal i la zona portuària es va inundar per l’increment del nivell de l’aigua del mar i pel torrent que va baixar a causa de les fortes tempestes. S’han detectat afectacions estructurals al dic de recer que afecten l’espatller, el morrot i l’escullera exterior i als molls per la qual cosa es farà una actuació d’emergència. Prèviament, es farà un estudi tècnic en caràcter d’urgència i després s’executaran les mesures que indiqui l’estudi tècnic.

Les incidències de caràcter menor han estat les casetes dels pescadors amb filtracions d’aigua i danys estructurals, el subministrament elèctric, la pèrdua de torretes de serveis i les restes de mar que ha portat l’onatge per tot el port, motiu pel qual s’han iniciat les tasques de neteja. També hi ha hagut dues embarcacions enfonsades.

A lesCases d’Alcanar,s’ha vist que el dic ha quedat afectat a la part final o morrot per la qual cosa s’executarà una actuació tècnica d’emergència aportada per un estudi tècnic. L’estudi ens indicarà quina és la millor solució tècnica per reforçar la part del dic afectada. També hi ha hagut una embarcació enfonsada i moltes afectacions de restes del mar portades pel temporal que ja s’està netejant la zona portuària.

Actualment, Ports de la Generalitat té en licitació un projecte per fer un assaig en una piscina de models del port i l’estudi que se’n derivarà, i que servirà per buscar solucions a un port que és vulnerable als temporals. L’objectiu és millorar l’agitació interior davant dels temporals que afecten el port.

El fort onatge durant el temporal a l'Ampolla.

l'Ampolla temporal GloriaGencat

tracking