Diari Més

Borrasca Gloria

El Govern destina 7 milions a reparacions en ports afectats pel temporal

Al port de les Cases d'Alcanar, el temporal va provocar l'enfonsament d'una de les embarcacions i nombroses afectacions per sediments

Pla general de les onades sobrepassant el moll pesquer del port de l'Ampolla.

moll pesquer port de l'Ampolla, onadesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern destinarà 7 milions d'euros a reparacions en sis ports catalans (les Cases d'Alcanar (Montsià), l'Ampolla (Baix Ebre), l'Ametlla de Mar, Blanes (Selva), Sant Feliu de Guíxols i Palamós (Baix Empordà) que es van veure afectats per la borrasca Gloria.

El comitè intern i els tècnics d'obres de Ports de la Generalitat, empresa pública vinculada a la conselleria de Territori, es va reunir divendres passat per planificar «accions d'emergència» en aquests ports, segons un comunicat.

L'import es destinarà a reparacions en dics i altres parts de la infraestructura portuària que van resultar danyats per sobrepassar-los l'onatge i filtracions d'aigua, així com a d'altres desperfectes considerats com a «menors» en baranes i el subministrament d'energia.

Al port de les Cases d'Alcanar, el temporal va provocar l'enfonsament d'una de les embarcacions i nombroses afectacions per sediments que va portar l'onatge, que ja s'estan retirant de la zona portuària.

La Generalitat ha recordat que segueix desaparegut un mariner de nacionalitat filipina que es va precipitar a les aigües del port de Palamós el passat dimarts.

tracking