Diari Més

Policial

Detenen una veïna de Tortosa per estafar 63.000 euros a una mare i la filla, les dues amb discapacitat intel·lectual

La dona aprofitava la relació de confiança que tenia amb les víctimes per fer-los creure que les ajudava a pagar deutes

Una patrulla de la Policia Local va observar a una noia molt alterada.

Detinguda per pegar a un noi que li havia llançat «floretes ofensives»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona de 32 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Tortosa, per un delicte d'estafa. Se l'acusa de ser l'autora d'un frau de 63.320 euros a una mare i la seva filla, les dues amb una discapacitat intel·lectual. L'arrestada va aprofitar la relació d'amistat i la confiança que li tenien les víctimes per fer-los creure que les ajudava a pagar dos deutes que tenien, per la compra d'un vehicle i de llibres. Va aconseguir que li lliuressin les llibretes bancàries i, durant cinc anys, va limitar la disposició de diners a les víctimes, a 15 i 30 euros setmanals. La detinguda es quedava amb els sous i les prestacions que rebien elles.

La detinguda hauria estafat presumptament durant cinc anys, 61.820 euros a la mare i 1.500 euros a la filla, totes dues amb discapacitat intel·lectual. La dona va convèncer a les víctimes que li lliuressin les dues llibretes bancàries a través «d'una suposada advocada» que havia d'encarregar-se de gestionar els deutes que havien contret. Durant aquest temps, ha disposat de diners que mare i filla aconseguien amb diverses feines i prestacions.

A més a més, va limitar a les víctimes la disposició de diners setmanals que havíem de fer front a les despeses familiars amb 15 i 30 euros cada setmana. Les dones passaven moltes dificultats però l'arrestada les atemoria si intentaven fer consultes de l'estat dels seus comptes. Amenaçava a la mare de perdre la custòdia de la filla, en aquell moment menor d'edat, per la seva discapacitat intel·lectual.

Els deutes que havien adquirit segueixen vigents i se'ls reclama els corresponents interessos.

La detinguda va quedar en llibertat després de declarar en seu policial a l'espera de ser citada per l'autoritat judicial.

tracking