Diari Més

Agricultura

Agricultura avaluarà si els regants de l'Ebre poden usar biocides contra el llapó i reduir l'alt cost de retirar-lo

El Departament es compromet a mantenir finançament per la lluita contra el caragol maçana quan expiri el grup ad hoc a l'octubre

Pla general d'un helicòpter buidant la càrrega d'insecticida biològic BTI al riu Ebre, a l'alçada de l'assut de Xerta (Baix Ebre), contra la mosca negra.

La Generalitat garanteix que assumirà el cost dels tractaments d'enguany contra el mosquit i la mosca negra a l'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dues comunitats de Regants de l'Ebre han demanat ajuda al Departament d'Agricultura per poder aplicar biocides contra el llapó, les algues que col·lapsen els canals de reg, i reduir l'alt cost que suposa retirar-lo amb maquinària. Calculen que en una campanya com la passada, amb molta proliferació d'aquests macròfits, han d'invertir fins a quatre milions d'euros per netejar el llapó. Demanen certificar i autoritzar l'ús de manganat potàssic o sulfat de coure. D'altra banda, la consellera Teresa Jordà s'ha compromès a mantenir el finançament o crear un nou grup ad hoc, quan expiri, a l'octubre, el Pla de Desenvolupament Rural (PDR) que ha permès executar un projecte per lluitar contra el caragol maçana des de 2014.

tracking