Diari Més

Política

Movem Tortosa acusa el PSC d'incoherent pel pacte de govern i a ERC de frenar una alternativa

Critiquen que els republicans amaguin la voluntat d'aconseguir l'alcaldia darrera suposades «línies roges»

Pla mitjà del portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, i el regidor Francesc Vallespí.

Pla mitjà del portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, i el regidor Francesc Vallespí.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Movem Tortosa, com a primer grup de l'oposició a l'Ajuntament, manté oberta la possibilitat d'acordar una moció de censura que permetés un govern d'esquerres alternatiu a la ciutat. Considera que ERC ha de deixar de fixar «línies roges», primer rebutjant un pacte a tres amb el PSC, i ara desactivant la moció de censura perquè necessitaria el vot del regidor de Ciutadans. «La forma com actuen és totalment erràtica», ha criticat Jordi Jordan. Per a Jordan, el principal obstacle és que els republicans volen l'alcaldia en aquest pacte, tot i tenir un regidor menys que Movem, i que ho tapen amb limitacions partidistes. Movem també ha carregat contra el PSC per «la incoherència» de governar amb qui els ha «ridiculitzat» durant anys.

Jordan ha acusat el PSC i ERC de moure's per interessos «personals i partidistes» que han frenat el govern alternatiu d'esquerres. D'una banda, ha criticat la «incoherència i les contradiccions» de la trajectòria del PSC de Tortosa i ha recordat les burles i la ridiculització a la qual ha estat sotmès Enric Roig per l'exalcalde Ferran Bel i la mateixa Meritxell Roigé, amb crítiques sobretot a la seva gestió a l'Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE). Jordan també ha apuntat que la moció de censura que va apartar Roig de la presidència comarcal «li va fer Esquerra però també el PDeCAT». «El dia que se li va fer moció, Meritxell Roigé estava a primera fila del públic, gravant amb el telèfon com es decapitava políticament al senyor Roig», ha remarcat.

Jordan ha recordat que Roig havia estat bel·ligerant «amb les maneres de governar de Bel i Roigé» als que havia acusat de representar «la dreta més rància i casposa de Catalunya». «Avui s'hi abraça per una cadira i un sou i es desdiu del canvi progressista que havia defensat», ha lamentat. «Ara és ell la crossa de Convergència. El nou Monclús de la política tortosina és el senyor Roig», ha afegit. El portaveu de Movem Tortosa ha demanat al nou tinent d'alcalde que «reverteixi tot allò que criticava» i l'ha animat a «rectificar» quan s'adoni que la seva entrada al govern no és positiva i no aconsegueix fer «entrar aires de progrés a la ciutat».

Jordan també ha tingut retrets per a ERC, «pels tombs i canvis» que han frustrat la moció de censura i govern d'esquerres amb el PSC. «Actua de forma completament erràtica», ha dit el portaveu de Movem. Jordan ha demanat als republicans que acabin amb les línies roges, abans contra el PSC i ara amb el regidor de Ciutadans, perquè l'aritmètica per presentar una moció de censura i crear un govern conjunt existeix i seria possible. «No volen presentar-la perquè l'alcaldia recauria en Movem. Apel·lem a la seva responsabilitat, que aixequin la mirada i s'adonin que amb la seva manera d'actuar provoquen frustració a molts tortosins que van votar per un canvi a la ciutat», ha demanat. «Si ERC cau del cavall i vol governar deixant els interessos partidistes, i Roig s'adona que amb Roigé el govern municipal no funciona i li toca tragar-se molts gripaus, si volen rectificar, Movem sempre estarà llest perquè hi hagi un canvi a la ciutat», ha afegit.

tracking