Diari Més

Serveis

L'Hospital de Móra d'Ebre recupera el servei de cafeteria i restaurant dos anys després

El centre comença a executar el pla de millores amb un nou mamògraf i la substitució de les canonades

Dues usuàries sent ateses a la barra del nou servei de cafeteria de l'Hospital Comarcal de Móra.

Hospital de Móra d'Ebre, cafeteriaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre ha recuperat aquest dijous el servei de cafeteria i restaurant. El centre feia dos anys que no oferia aquest servei, després de diversos concursos de licitació deserts i finalment la direcció l'ha internalitzat per reobrir-lo. L'Hospital ha contractat el personal i aprofitarà la cuina pròpia per donar esmorzars i dinars i ha invertit 38.000 euros en reformes estètiques, de mobiliari i utillatge. També s'ha començat a executar el pla de millores, amb una inversió de 5 MEUR en 4 anys i a partir de dilluns el centre estarà gestionat per la nova empresa pública Salut Terres de l'Ebre.

Els usuaris, acompanyants i el personal de l'Hospital de Móra d'Ebre podran usar la cafeteria de les vuit del matí a les quatre de la tarda, de dilluns a divendres. D'entrada, amb aquest horari es cobrirà la franja de més demanda del servei i s'ha habilitat una sala amb màquines de vènding per a la resta del dia i els dies festius. La direcció del centre confia en poder anar ampliant els horaris. «És una notícia molt esperada que fa feliços els treballadors i els usuaris l'Hospital perquè es recupera un servei que no és tan sols un punt per anar-hi a menjar sinó que és un lloc de trobada, de sortir de les àrees assistencials, és un punt de reflexió, de descans, de trobar tranquil·litat i fer una mica de vida social pel que fa als treballadors», ha subratllat Joan Galbany és el director. «Volem donar un excel·lent servei, un servei estrella i convidem la ciutadania que comprovi que constati que hem apostat molt fort per aquest servei. En la mesura que tinguem èxit podem ampliar els horaris i serà en benefici del mateix servei» ha afegit.

Reformes pendents

Des de Salut, enguany s'han començat a invertir els 5 milions d'euros que rebrà l'Hospital en quatres anys per pal·liar les mancances que arrossega el centre, que durant els últims anys ha vist fugir l'estalvi d'inversions, de 8 milions d'euros, per tapar els forats i el dèficit de l'Hospital Sant Joan de Reus. Els dos centres hospitalaris eren gestionats per l'empresa Gecohsa, filial de Sagessa. El CatSalut n'assumirà la gestió a partir de dilluns, 23 de desembre, amb l'aprovació per part del Govern de la creació de l'empresa Salut Terres de l'Ebre.

Mentrestant, enguany s'han començat a fer millores, com la instal·lació d'un nou mamògraf digital, donat per la Fundació Amancio Ortega, s'està substituint les canonades de la xarxa hidràulica i s'ha dotat l'Hospital de 16 nous monitors de presa de constants, 2 d'ells monitors en continu. La gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, ha explicat també les millores previstes de cara l'any que ve.

L'Hospital Comarcal s'ha adherit a un concurs d'equipament de radiologia per adquirir una sala telecomandada i recuperar les proves de contrast al centre. També es dotarà d'un nou arc quirúrgic per donar seguretat en cas d'avaria del que funciona actualment. A més d'aquestes inversions, durant el 2020 també es tancarà el projecte de reforma i ampliació de l'àrea quirúrgica, on s'ha d'incloure una àrea de preoperatori i una de readaptació al medi –després d'operar-, i d'ampliació de la unitat postanestèsica.

Pel que fa a l'àrea d'obstetrícia, s'habilitarà un espai per assistir parts naturals i s'adequarà l'àrea quirúrgica en general. Finalment, s'habilitaran noves sales de descans per al personal de guàrdia i es reubicarà la sala d'actes. «És una millora molt considerable que es treballarà per a l'any vinent, que ja iniciem amb unes molt bones notícies per a l'Hospital de Móra d'Ebre i per a les comarques que assisteix i els seus usuaris. Ens devem a poder garantir aquesta millora dels serveis públics de salut al territori», ha dit Lleixà.

Etapa de transició

La gerent de la Regió Sanitària a l'Ebre també ha explicat que el traspàs de la gestió del centre hospitalari de Móra d'Ebre ja és un fet i que en els primers mesos de l'any «es farà la transició». «No desconnectem l'1 de gener però en definitiva suposa continuar perquè sigui un fet i és un dia de satisfacció i d'agraïment a la població i al personal després d'uns anys complicats. Venim d'un passat que és passat i ens hem de centrar en el futur amb un missatge confiança», ha demanat. Lleixà ha garantit que els òrgans gestors d'aquesta nova empres pública de Salut el territori hi estarà representat.

tracking