Diari Més

Subministrament

L'Aldea denuncia a Indústria les «continues avaries» de la xarxa elèctrica d'Endesa

En dos mesos el municipi pateix fins a tres avaries amb molts usuaris afectats i altres de menys afectació

En dos mesos el municipi ha patit fins a tres avaries amb molts usuaris afectats.

l'aldea, avaria, endesa, llumAjuntament l'Aldea

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de l'Aldea ha denunciat la companyia elèctrica Endesa davant d'Indústria per les contínues avaries que atribueixen a l'estat de la xarxa per falta d'inversió. A les reclamacions de fa cinc mesos de l'alcalde Xavier Royo, la companyia va respondre que la xarxa elèctrica del municipi està en «òptimes condicions» però el consistori ha comptabilitzat fins a tres grans avaries els últims mesos i altres de menys afectació o que es van resoldre immediatament. «Els usuaris no han de pagar per un servei deficient», ha defensat Royo que també ha reclamat una millor resposta per a reparacions d'urgència, sobretot quan es tracta d'una avaria a l'antiga xarxa Elèctrica de l'Ebro.

Segons ha explicat l'Ajuntament de l'Aldea, el poble ha patit tres grans avaries que han deixat un gran nombre d'usuaris sense llum. La primera va ser el 23 d'octubre durant la qual tres sectors del nucli urbà van estar 20 hores sense subministrament. El 5 de desembre passat, 435 usuaris de l'Aldea i Camarles es van tornar a quedar sense subministrament però un cop feta la reparació, van seguir patint talls de llum. Finalment, dissabte passat, 1.097 usuaris de l'Aldea van tornar a estar sense llum a causa d'una avaria que va afectar també 7.356 usuaris més dels municipis de Camarles, Deltebre i Sant Jaume d'Enveja.

Aquestes avaries s'han produït en l'antiga Elèctrica de l'Ebro. «Entenem que tanta avaria en aquesta xarxa i no amb la d'Endesa és a causa del poc manteniment efectuat a la mateixa i l'escassa renovació d'aquestes xarxes. També hem detectat molta disfunció en els serveis d'urgències quan han d'actuar-hi», ha lamentat l'alcalde. Royo ha exigit que es posin «a treballar» per millorar aquestes xarxes de distribució i que es fixi un calendari d'actuacions «amb la màxima celeritat».

tracking