Diari Més

Turisme

Les cases rurals de les Terres de l'Ebre registren un 30% d'ocupació per la Puríssima

Obren pocs establiments de la Costa Daurada pel pont amb una previsió d'un 80%

Diversos turistes passegen pel carrer Saragossa de Salou.

Les cases rurals de les Terres de l'Ebre registren un 30% d'ocupació per la PuríssimaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cases rurals de les Terres de l'Ebre han assolit una ocupació d'un 30% tal com preveien les previsions. El bon temps no ha animat les reserves d'última hora que no han estat «significatives». El portaveu de l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre), Juanjo Bel, ha afirmat que les dades són negatives, ja que «ni en els pitjors anys de la crisi» econòmica s'havien registrat xifres tan baixes.

A la Costa Daurada s'han obert una vintena d'hotels i càmpings i el 5% dels apartaments i s'estima que l'ocupació podria arribar fins al 80%, segons dades de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT).El bon temps no ha propiciat un increment de les reserves d'última hora a la quarantena de cases rurals associades a l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre. Tan sols una d'elles ha aconseguit revertir la situació i, finalment, ha llogat la propietat. «El pont no ha anat bé, la previsió s'ha complert, amb un petit increment d'un 2%, que és molt poc», ha lamentat Bel. De fet, el portaveu d'Aturebre ha considerat que aquest pont ha estat un dels «pitjors anys».

L'any passat l'ocupació es va xifrar en el 20%, però anteriorment rondava el 50%. La neu prematura i l'excés d'oferta, segons Bel, expliquen aquesta tendència a la baixa.Quant a les previsions de les festes nadalenques, Bel apunta que les dates de Nadal i Sant Esteve seran fluixes i preveu una ocupació d'entre un 10 i un 15%. En canvi, els dies de Cap d'Any estima que s'enfilaran fins al 90% i que, fins i tot, podrien arribar a penjar el cartell de complet.

Les previsions apunten un 80% d'ocupació a la Costa Daurada

Segons dades de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, el sector turístic de la Costa Daurada ha obert 21 hotels que han ofert unes 12.500 places hoteleres. Això representa un 25% dels establiments de Salou, Cambrils i la Pineda. Tot i que el sector no farà públic fins aquest dilluns el balanç, les previsions apuntaven a un 80% d'ocupació. Aquesta xifra seria similar a la de l'any passat.

Pel que fa als càmpings s'han obert 17 dels 55 establiments associats, set a la costa i deu a l'interior. Segons les previsions de la FEHT, els càmpings de costa podrien assolir una ocupació d'un 80% en bungalous i d'un 50% en parcel·la, mentre que en el cas dels càmpings d'interior les xifres s'enfilarien al 85% i 65% en bungalous i parcel·la, respectivament. Referent als apartaments, l'oferta disponible ha estat d'uns 300 allotjaments, el que representa un 5% del total de l'oferta. També es preveu que l'ocupació arribi a un 80%. A més, la majoria de turistes han estat d'àmbit nacional.

tracking