Diari Més

Economia

Unió de Pagesos insisteix en millorar les assegurances per l'incendi de la Ribera d'Ebre

El sindicat ja havia transmès a l'Administració que l'obligació d'assegurar per cinc anys era inassumible per l'alt cost

Imatge aèria captada amb dron de l'incendi de la Ribera d'Ebre on es pot veure una granja de bestiar afectada pel foc

Unió de Pagesos insisteix en millorar les assegurances per l'incendi de la Ribera d'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos ha insistit en la necessitat de millorar les assegurances agràries per als beneficiaris dels ajuts per a l'incendi de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià del 26 de juny, en el marc de la Taula Agrària celebrada a Barcelona.

En aquest sentit, el sindicat considera raonable l'aclariment sobre l'ordre de convocatòria d'ajuts fet per Agricultura, segons el qual només caldrà que la pagesia contracti les assegurances per a les parcel·les afectades per l'incendi, tot i que UP treballarà per la millora.

En la reunió de la comissió tècnica sobre l'incendi celebrada a Flix el 6 de novembre, el sindicat ja va transmetre a l'Administració que l'obligació d'assegurar l'explotació durant cinc anys era inassumible per l'alt cost.

El sindicat també ha demanat a la reunió de la Taula Agrària que es puguin acollir a l'ordre de convocatòria d'ajuts el màxim nombre possible d'afectats, ja que només s'hi han acollit 412 hectàrees d'un total de 1.071 afectades.

El Departament s'ha compromès a estudiar l'obertura d'una nova ordre de cara a l'any vinent per a les hectàrees que no s'hi han acollit, així com a fer seguiment de recuperació del potencial productiu per obrir una convocatòria d'ajut si s'escau.

tracking