Diari Més

Turisme

La Ribera d'Ebre, escollida per a un projecte pilot internacional de Turisme

Catalunya rebrà 600.000 euros per impulsar el sector en zones de baixa densitat turística però amb molt potencial

Les tres comarques han estat seleccionades en el marc del projecte Med Pearl.

projecte Med Pearl, ribera d'ebreAgència Catalana de Turisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques catalanes de la Ribera d'Ebre, l'Anoia i les Garrigues han estat escollides per l'Agència Catalana de Turisme per participar en un projecte pilot internacional de promoció d'un turisme responsable i sostenible que involucri les economies locals i permeti viure experiències culturals i naturals respectant l'entorn. Les tres comarques han estat seleccionades en el marc del projecte Med Pearl, que busca desenvolupar el sector en zones de baixa densitat turística però amb molt potencial. El projecte, en col·laboració amb la Comissió Europea i organitzacions turístiques de la Mediterrània d'Egipte, Grècia, Itàlia, Jordània o Palestina, pretén crear 26 experiències turístiques, les 26 «perles del mediterrani» en 13 àrees pilot.

L'Agència Catalana de Turisme ha estat escollida per ser cofinançada al 90% a través del programa de cooperació transfronterera de la conca Mediterrània de la ENI CBC Med 2014-2020. Així, rebrà més de 600.000 € per desenvolupar aquest projecte a Catalunya.

El director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font, ha dit que el projecte s'alinea amb els objectius del pla estratègic de turisme, perquè l'slow turismpermet treballar en la «desestacinalització, la despesa, la desconcentració i la diversitat» amb un turisme actiu, de natura, cultura i gastronomia.

«També ens permet treballar la mobilitat i connectivitat en les zones rurals, així com tractar l'accessibilitat», ha afegit Font.

Les empreses catalanes que formin part d’aquesta prova pilot rebran formació en creació de producte turístic, podran fer viatges amb les altres experiències que formen part del projecte, rebran assessorament tecnològic, participaran en fires i altres activitats de promoció turística i entraran a formar part d’un programa de venda amb la resta de socis adreçat a tercers mercats com els Països Nòrdics, Estats Units i Canadà, Rússia i Àsia.

tracking