Diari Més

Justícia

Ester Capella inaugura dissabte el nou Palau de Justícia de Tortosa

Els ciutadans podran visitar l'edifici abans de l'acte institucional

alt

consellera, orbes, seu judicial, Ester Capella, servei modern, Palau Justícia, Tortosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Justícia, Ester Capella, inaugurarà dissabte vinent, 23 de novembre, el nou Palau de Justícia de Tortosa. La nova seu judicial, situada al carrer de la Mercè i la plaça dels Estudis, davant de l'edifici judicial actual, compta amb quatre plantes i més de 3.500 metres quadrats. Els espais s'han dissenyat amb circuits que permetran protegir les víctimes i els testimonis per evitar que la visita als jutjats suposi «una experiència traumàtica» per a les persones que han estat objecte d'un delicte. Abans de l'acte institucional, es faran visites guiades per als ciutadans que vulguin descobrir el nou complex judicial de la capital ebrenca.

Amb el nou edifici, el complex judicial de Tortosa tindrà més de 7.700 metres quadrats i es duplica l'espai del qual es disposava fins ara. La construcció d'aquestes noves dependències també han suposat una reurbanització de la plaça dels Estudis i d’una placeta al carrer Sant Felip Neri. Aquests nous espais públics fan de nexe entre els dos edificis i formen part del nou pol judicial de Tortosa, que contribuirà a la regeneració del nucli antic.

Abans de la inauguració, prevista a les dotze del migdia, tots els ciutadans que ho vulguin podran visitar el nou edifici. Les portes obriran al públic de les deu del matí fins a dos quarts de dotze, quan es permetrà l'entrada a l'últim grup. La visita és gratuïta i no cal inscripció prèvia. Professionals del Departament de Justícia acompanyaran els visitants per les diferents plantes del nou edifici. El recorregut inclourà les sales on se celebren les vistes, les sales on es fan les rodes de reconeixement o les sales on es realitzen les autòpsies, entre altres espais.

tracking