Diari Més

Mobilitat

La Diputació demana la titularitat de la carretera de Poblenou i pagarà el projecte per millorar-la

Els ajuntaments de la Ràpita i Amposta encarreguen un informe per fer millores puntuals mentre no es transforma

alt

diputació de tarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'any que ve, Territori ha de resoldre un nou Pla Zonal que permetrà donar la titularitat de la carretera de Poblenou del Delta a la Diputació de Tarragona. El diputat provincial i alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha explicat que es preveu una partida de 100.000 euros als pressupostos de 2020 per redactar el projecte per millorar aquesta via, que era un camí municipal agrícola però que és ja una de les principals entrades turístiques al Delta. Mentre la transformació de la carretera no arriba, els ajuntaments de la Ràpita i Amposta han encarregat una memòria tècnica a Carreteres de la Generalitat i a la Diputació per fer-ne les millores oportunes.

Els alcaldes de la Ràpita i Amposta, Josep Caparrós i Adam Tomàs, han celebrat que s'hagi activat una plataforma veïnal que reclama la millora de la carretera de Poblenou però s'han avançat a les protestes previstes per a la setmana vinent anunciant el compromís de la Diputació de Tarragona, i dels mateixos consistoris, per solucionar els problemes de seguretat vial que té aquesta infraestructura.

Tomàs ha explicat que «s'ha encaminat una solució a mitjà termini» perquè una nova carretera no es podrà fer «d'avui per a demà». «És important aquest missatge: hi haurà una partida de 100.000 euros al pressupost de la Diputació del 2020 per redactar el projecte i treballarem per agilitzar l'aprovació del Pla Zonal –per a què es faci al primer trimestre de l'any que ve- que permetrà actuar en aquesta carretera», ha explicat l'alcalde d'Amposta. «Som coneixedors de les problemàtiques que té aquesta carretera, que és estratègica, i per això treballarem conjuntament perquè la seva transformació sigui realitat», ha afegit Josep Caparrós.

Per a Tomàs, aquest és un «moment històric» perquè «per primera vegada» es treballarà per millorar la via. «Entenem i ens sumem a les reivindicacions veïnals però cal traslladar el missatge que s'hi treballa. Era un camí municipal agrícola que amb el turisme s'ha convertit en una carretera prioritària i amb la Diputació es tirarà endavant», ha assegurat l'alcalde d'Amposta.

Caparrós ha assenyalat que mentre l'anterior equip de govern de la Diputació de Tarragona rebutjava solucionar el problema de la carretera de Poblenou el maig passat, l'actual equip de la institució provincial «se l'ha fet seu i ha assumit la responsabilitat de solucionar-ho».

tracking