Diari Més

INversió

Ports inverteix 548.000 euros en la millora del moll comercial del port de la Ràpita

Les obres permetran adequar accessos, reordenar la zona i preveuen la construcció d'un nou magatzem

El gerent de Ports, Joan Pére Gómez, i l'alcalde de Sant Carles, Josep Caparrós, durant la visita d'obres al moll comercial del port.

port comercial, moll, Josep Caparrós, magatzem, accessos, serveis, Joan Pere Gómez, reordenació, visita, obres, port, Ports de la GeneralitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ports de la Generalitat inverteix 548.000 euros en les obres de reordenació del moll comercial del port de Sant Carles de la Ràpita. L'actuació permetrà adequar els accessos a l'escola de busseig, ordenar millor les zones i preveu també la construcció d'un magatzem i la millora dels subministraments dels serveis per a totes les activitats que s'hi desenvolupen. La voluntat de Ports és que aquesta inversió permeti optimitzar les actuals instal·lacions, donar un millor servei a les operacions que es duen a terme i «reactivar la dàrsena comercial com a pol d'activitat i dinamitzar econòmic del port, el municipi i el seu entorn», segons el gerent de l'empresa pública, Joan Pere Gómez, que ha visitat les obres amb l'alcalde, Josep Caparrós.

El moll comercial del port de Sant Carles de la Ràpita té una longitud de 465 metres, 14.000 metres quadrats de superfície descoberta, una nau coberta de 1.200 metres quadrats i un edifici d'oficines de 165 metres quadrats. Aquest moll inicialment es destinava a l'operativa de mercaderies i el tràfic de creuers, però com la nau per a emmagatzemar mercaderies està en desús, s'ha promogut una activitat de drassanes dins la nau, així com l'escola de busseig a l'esplanada del moll.

Les obres han començat pel desmuntatge dels carrils metàl·lics per on circulaven les grues pòrtic. Després, l'actuació continua amb els enderrocs dels paviments i l'obertura de les rasses per a les noves canalitzacions de serveis. El projecte adequa la infraestructura i fa una reordenació en planta per tal de transformar una esplanada per al moll comercial en una esplanada polivalent en què convisquin activitats diverses.

L'actuació també reforça el cantell del moll amb una nova biga al llarg dels 465 metres de longitud de la infraestructura. També reordena els accessos a la zona de l'escola de busseig amb la incorporació de zones d'estacionament. Així mateix, es creen accessos independents per a la resta d'activitats que es fan al moll, sense afectar la maniobrabilitat dels camions quan van a la bàscula. A més, es construeix un magatzem per guardar les eines i la maquinària destinada a l'estiba dels vaixells comercials.

Pel que fa als serveis, a la nau en què es construeixen vaixells pesquers, s'hi fa una adequació amb noves rases per millorar els serveis d'aigua potable, canonades per al sanejament, i xarxes elèctriques i de telecomunicacions. L'enllumenat de la nau es canvia per lluminàries amb tecnologia LED per tal d'estalviar recursos energètics.

A més, es canvien tots els norais, postes metàl·lics on s'amarren els vaixells, per donar millor servei als vaixells de 150 metres d'eslora que poden amarrar en aquest moll. També es col·loquen defenses estàtiques de forma cilíndrica, fetes amb cautxú reciclat, en un tram del moll comercial, que quedaven pendents de substituir. Per acabar l'actuació, l'esplanada del moll es pavimentarà i se senyalitzarà.

Nova passarel·la adjudicada

En el transcurs de la visita, el gerent també ha anunciat l'adjudicació, aquesta setmana, de les obres de la passarel·la d'accés per a vianants que va del moll central fins a Sant Carles Marina, amb una inversió de 267.000 euros. L'actuació té un termini d'execució de tres mesos i, segons Gómez, «permetrà millorar la connexió del port rapitenc i les instal·lacions de la marina per promoure la mobilitat dels vianants i potenciar la permeabilitat entre el port i el municipi».

El gerent de Ports ha xifrat la inversió feta enguany a la infraestructura rapitenca en 1,5 milions d'euros, incloent la millora del passeig marítim, l'adequació del moll pesquer i la nova passarel·la.

tracking