Diari Més

Societat

El Senat dona el vistiplau pel canvi de nom d'un carrer franquista de Deltebre

El carrer Capità Cortés passarà a denominar-se Club Nàutic, segons va proposar el veïnat

El carrer Capità Cortés s'anomenarà ara Club Nàutic a proposta dels veïns.

El ple de Deltebre aprova definitivament canviar el nom franquista d'un carrerGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Senat ha donat el vistiplau a l'Ajuntament de Deltebre per canviar el nomfranquista del carrer Capità Cortés pel de Club Nàutic. La nova nomenclatura va ser aprovada per unanimitat al ple del municipi després d'un procés de participació perquè els veïns escollissin el nou.

La CUP, que portava anys sense èxit reclamant el canvi, va exigir aquest estiu al govern municipal del PDeCAT que fes efectiu definitivament l'acord del ple de l'any 2016 pel qual s'havia de posar un nou nom al carrer. També va presentar una queixa davant del Síndic de Greuges i van amenaçar amb un contenciós administratiu perquè el consistori complís la Llei de Memòria Històrica.

La petició de la CUP va sorgir d'una campanya de Compromís, on el seu portaveu al Senat Carles Mulet va instar als ajuntaments que –segons les dades de l’INE– encara mantenen simbologia franquista a complir la Llei de Memòria Històrica. En total, més de 500 consistoris arreu d’Espanya van respondre positivament a fer complir la norma i ja s'haurien eliminat més de 2.000 elements franquistes, entre monuments i plaques.

tracking