Diari Més

Urbanisme

La Ràpita enderroca les cases velles del carrer Constància per eixamplar el vial

L'any que ve està previst urbanitzar el tram amb una vorera àmplia i zones enjardinades

Els primers treballs d'enderroc de les cases velles del carrer Constància de Sant Carles de la Ràpita.

carrer Constància, Sant Carles de la Ràpita, MontsiàACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha començat aquest dimarts l'enderroc de les cases velles del carrer Constància que ocupen una part de la via pública. L'actuació s'allargarà les pròximes setmanes i serà durant el 2020 quan es culmini la urbanització d'aquest tram de carrer. Amb aquest projecte es vol millorar la imatge deteriorada d'aquest tram de carrer i dignificar-lo, després de dècades d'abandonament. El cost de les obres d'enderroc és de gairebé 95.000 euros i han estat adjudicades en concurs públic a la constructora Olegario Estrada.

Les cases que s'enderroquen es van construir sense respectar l'alineació del carrer Constància, una via que connecta la plaça Carles III amb les Escoles i que ja formava part del planejament de la ciutat quan fou fundada al segle XVIII. Segons el Pla Urbanístic Municipal vigent, aquestes cases estan construïdes sobre un tram de carrer. Fa dos anys, es van expropiar fa dos anys per l'Ajuntament pagant una indemnització de 91.000 euros als propietaris.

El projecte d'urbanització està aprovat i pendent de licitar. Té un pressupost de 171.000 euros, es preveu construir una vorera àmplia amb zones enjardinades i la conservació de la capelleta de la Mare de Déu de la Constància. El consistori està fent prospeccions de patrimoni dins aquests immobles amb la intenció de conservar alguns elements característics com ara rajoles hidràuliques, teules o mobiliari.

tracking