Diari Més

Successos

La Guàrdia Civil intervé més de 450 quilos de crancs blaus a l'Atmetlla de Mar

Els crustacis eren emmagatzemats en grans galledes que posteriorment havien de ser transportades en diversos vehicles

Imatge dels crancs blaus intervinguts per la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil intervé més de 450 quilos de crancs blaus a l'Atmetlla de MarGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Efectius de la Guàrdia Civil de l'Ametlla de Mar, han culminat un operatiu establert per a la intercepció de mariscadors furtius dedicats a la captura il·legal i posterior comercialització de cranc blau.

Amb motiu de les diferents queixes dels professionals dedicats a la pesca del cranc blau a la zona del Delta de l'Ebre, es van establir diferents operatius dedicats a detectar i evitar les captures il·legals d'aquest producte.

En la matinada del 2 de novembre en la zona coneguda com a estació nàuticad'Illade Mar, situada en el terme municipal de Deltebre, els agents van sorprendre sis persones d'origen xinès pescant cranc blau sense la corresponent llicència administrativa.

Després de ser identificats i sol·licitar-los la corresponent autorització per a exercir l'activitat, van manifestar no tenir-la, sent denunciats per incomplir la Llei 3/2011 de Pesca Marítima de l'Estat.

El cranc blau americà

És originari de les costes atlàntiques americanes, s'alimenta de mol·luscos, crustacis, peixos petits i matèria vegetal, les seves potes té un característic color blavós, sent una espècie de gran grandària, els exemplars adults de la qual poden arribar a mesurar 20 centímetresipesar en 500 grams i 1 quilo.

És consideratuna de les 100 espècies invasores més perjudicials del Mediterrani.

Des de 2016 s'atorguen llicències per a la pesca professional, existint fins avui un reduït número d'elles.

La Guàrdia Civil adverteix que, encara que aquest crustaci sigui una espècie invasora, la seva captura incontrolada fos de les zones legals, impedeix conèixer la destinació que se li dóna al producte, causant un perill per a la proliferació incontrolada d'aquesta espècie, suposant un greu risc tant per al medi ambient com per a la salut alimentària.

tracking