Diari Més

La DO Terra Alta tanca la verema amb menys producció però amb un raïm d'una qualitat «excel·lent»

Les vinyes de varietats carinyenes, les més afectades per l’onada de calor de principi d’estiu

Primer pla de raïm en una vinya de la DO Terra Alta. Imatge publicada el 10 d'octubre del 2019

vinya, raïm, verema, producció, DO Terra Alta, viACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Denominació d’Origen Terra Alta ha tancat la campanya d’enguany amb una verema d’uns 35 milions de quilos de raïm, un 5% menys que la mitjana dels darrers anys, que se situa a l’entorn dels 37 milions. Segons informa el Consell Regulador, amb gairebé el 100% de la collita entrada, la qualitat de la verema “tornarà a ser excel·lent” per les condicions climatològiques del setembre passat, “amb pluges constants i un cerç posterior que ha assecat les plantes, impedint que es provoquessin danys a la collita”. Tret d’aquest episodi, la DO subratlla que l’any ha estat especialment sec i que això explica la davallada de producció i la gran qualitat del producte.

L’onada de calor de final de juny i principi de juliol, amb temperatures de més de 40 graus, va afectar unes 400 hectàrees de vinya, especialment de carinyenes. Els ceps, amb un estat fenològic encara feble, van acusar molt les altes temperatures i han donat menys quilos de raïm.

Dels 35 quilos veremats, 16 milions corresponen a les varietats negres i 19 milions a les blanques, de les quals més de 9 milions són de garnatxa blanca, la varietat més representativa de la DO.

Controls de producció

Enguany s’han fet controls exhaustius a les vinyes, tant qualitatius com quantitatius, per assegurar el compliment dels potencials màxims admesos per la DO Terra Alta, que són de 8.000 quilos per hectàrea en les varietats negres i de 10.000 quilos per hectàrea en les blanques.

L’objectiu d’aquests controls és certificar que tot el vi que es qualifica com a DO Terra Alta prové de les vinyes de la DO, i vetllar per la traçabilitat i el valor afegir dels seus vins, alhora que es garanteix el desenvolupament sostenible de la zona de producció i la supervivència de viticultors i cellers.

tracking