Diari Més

Ensenyament

El curs escolar a les Terres de l'Ebre començarà amb 535 alumnes més que l'anterior

Educació incrementa l'oferta de formació professional amb sis nous cicles formatius de grau superior i mitjà

Aquest curs es posen en marxa sis nous cicles formatius de grau superior i mitjà.

El curs escolar a les Terres de l'Ebre començarà amb 535 alumnes més que l'anteriorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs escolar 2019-2020 a les Terres de l'Ebre començarà el pròxim dia 12 de setembre amb 27.062 alumnes 535 més que el passat. La directora territorial d'Educació, Montserrat Perelló, ha presentat les dades i novetats d'aquest nou curs. Els centres educatius ebrencs comptaran amb una plantilla de 2.382 docents, disset més que el passat. Segons Perelló, s'incrementen «recursos i serveis» malgrat «les restriccions pressupostàries». En aquest àmbit, ha destacat l'augment de l'oferta de formació professional, que vol respondre a necessitats més especialitzades d'acord amb les demandes del territori. En total, es posen en marxa sis nous cicles formatius de grau superior i mitjà.

Cinc d'aquests cicles són superiors: Processos i qualitat en indústries alimentàries a l'Institut Montsià; Estilisme i Direcció de Perruqueria a l'Institut de Roquetes; Arts Plàstiques i Disseny en Modelisme i Matriceria Ceràmica a l'Institut de l'Ebre i a l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa; Direcció de Serveis en Restauració, a l'Institut Dertosa; i Animació, activitats socioculturals i turístiques a l'Institut Julio Antonio de Móra d'Ebre. El nou cicle formatiu de grau mitjà s'impartirà a l'Institut Alfacs, de Sant Carles de la Ràpita.

També es posen en marxa nous programes de formació i Inserció que s’impartiran a l’Institut Alfacs de la Ràpita -Auxiliar en Manteniment d’Embarcacions Esportives i d’Esbarjo- i a l’Institut Candelera -auxiliar d'Obres d'Interior i Pintura-. S'amplien els Itineraris Formatius Específics (IFE) amb un nou curs a l'Institut de l'Ebre d'Auxiliar en Manteniment d'Instal·lacions Esportives i un nou Ensenyament Esportiu a l'Institut Escola de Capacitació Nàuticopesquera de Catalunya de vela en aparell fix i vela en aparell lliure.

L'Institut Julio Antonio de Móra d'Ebre i l'Escola d'Art de Móra la Nova formaran part del programa pilot d'oferta simultània de tres anys oferint als estudiants obtenir el títol de Batxillerat Artístic i el grau mitjà d'Arts Plàstiques i Disseny en Decoració i Ceràmica.

El curs comença també amb un nou institut escola a l'Agustí Barberà d'Amposta i amb un nou Camp d'Aprenentatge a la Reserva Natural de Sebes a Flix.

D'altra banda durant aquest 2019, el Departament ha invertit 522.236 euros en actuacions com la primera fase de la rehabilitació i ampliació de l'Escola Sant Llàtzer a Tortosa. La segona fase d'aquest projecte, en licitació, preveu una inversió de 286.471 euros. Aquest 2020 està previst que finalitzi la rehabilitació i ampliació de l'Escola Lluís Vinyes de Móra d'Ebre. Queda pendent d'adjudicar, en breu, la rehabilitació i ampliació de l'escola de Mas de Barberans.

tracking