Diari Més

L'escocesa Kathy Hinde porta a Lo Pati una instal·lació sonora i escultòrica sobre el canvi climàtic

L'artista crea consciència sobre l'escalfament global i el desgel en una de les propostes més colpidores que es veurà a l'Eufònic

Pla americà de l'artista escocesa Kathy Hinde en una de les escenes de la seva instal·lació 'Phase Transition'.

Kathy Hinde, canvi climàtic, instal·lació sonora, escalfament global, festival, Lo Pati, desgel, Amposta, EufònicACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'artista escocesa Kathy Hinde exposarà a Amposta, al centre d'art ebrenc Lo Pati, la seva instal·lació Phase Transition, una reflexió sobre el canvi climàtic a través dels sons i les escultures que crea inspirant-se en fenòmens de l'entorn natural. Del 31 d'agost al 15 de setembre, dins de l'Eufònic, es podrà veure una de les propostes «més espectaculars i colpidores» de la vuitena edició del festival. Hinde conjuga el so dels blocs de gel fonent-se amb un degoteig constant dins recipients metàl·lics per crear consciència sobre l'escalfament global i el desgel. Els blocs de gel s'aniran fonent a diferents velocitats segons les dades que arribin del canvi climàtic.

L'artista escocesa parteix de l'associació de naturalesa i tecnologia i genera instal·lacions audiovisuals i performances que combinen so, escultura, imatge i llum. A Phase Transition, Hinde utilitza degoteigs que ressonen en recipients de metall plens d'aigua i que es fusionen amb sons metàl·lics gravats en vinil i reproduïts en plats personalitzats. Aquests sons van més ràpids o més lents segons la velocitat en què es va fonent el gel. A mesura que els visitants exploren l'espai, «les onades sonores creixeran i es desplaçaran en patrons inigualables». Phase Transition es va estrenar el 2017 en una piscina abandonada.

La instal·lació s'inaugurarà el 31 d'agost al vespre, juntament amb el resultat de la residència artística d'Òscar de la Fuente, Piedras en el Camino, en què l'artista sonor utilitza les pedres d'altaveus del paisatge sonor del Delta.

L'Eufònic i Lo Pati impulsaran aquest 2019 el taller de Maria Pons, L'hivernacle terra, per a xiquets de 6 a 10 anys, que s'ha creat a partir de la instal·lació de Kathy Hinde. El festival inclou el tradicional vermut als Ullals de Baltasar on enguany actuaran R'n'b de Dj Goodfellah i els inclassificables Hijos del Trueno, barreja de rumba, jota, bolero, havaneres i ritmes del Nil.

tracking