Diari Més

Policial

Intervenen 500 cadups per a la captura il·legal de pops al Delta de l'Ebre

Es trobaven fondejats sense cap mena de senyalització

Imatge de l'alliberament dels pops.

Intervenen 500 cadups per a la captura il·legal de pops al Delta de l'EbreGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil de Tarragona ha intervingut una partida de 500cadupsfondejats il·legalment enfront de la desembocadura de l’Ebre. Els agents del Servei Marítim Provincial i del Destacament de Protecció de la Naturalesa del parc natural del Delta de l’Ebre van retornar al mar més de 200 exemplars de pop de roca que es trobaven atrapats al seu interior.

L'actuació va tenir lloc durant el dimecres al vespre, quan la tripulació de l'embarcació «RioFrancolí» pertanyent al Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil de Tarragona, costejava el litoral del Delta de l’Ebrefent tasques relacionades amb la protecció de l'ecosistema i els recursos marins, així com el control i inspecció de l'activitat de la flota pesquera. Allí van detectar a uns quinze metres de profunditat diverses arts il·legals sense identificació i senyalització.

Després de continuar navegant per la zona, ja enfront de les costes d'Alcanar va ser descoberta una nova línia d'aparells, també sense senyalitzar ni identificar amb 400cadupsentre els seus extrems.

Aquests aparells podrien causar un greu risc per a la navegació, ja que s'utilitzaven a una profunditat prohibida i mancaven de senyals d'abalisament, boies i plaques identificatives.

En finalitzar el procés de recuperació de les arts, van ser intervingudes un total de 500cadups, retornant al mar més de 200 exemplars de polp de roca que havien quedat atrapats al seu interior.

El cadupocatúfol és un art de pesca destinat a la pesca selectiva del polp de roca, el seu ús està prohibit durant els mesos de juny, juliol i agost, per coincidir amb l'època de reproducció de l'espècie.

Les arts intervinguts van quedar dipositades als ports de Torredembarra i Sant Carles de la Ràpita a disposició delDepartament d’Agricultura,Ramaderiai Pesca de la Generalitat de Catalunya.

tracking