Diari Més

Policial

La Guàrdia Civil intervé al Delta més de 60 quilos de peix i marisc a pescadors furtius

El producte intervingut es volia comercialitzar sense cap mena de control sanitari

Entre les espècies capturades hi ha cranc blau, tellerines, llobarros i dorades.

La Guàrdia Civil intervé al Delta més de 60 quilos de peix i marisc a pescadors furtiusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents del Destacament de Protecció de la Naturalesa (DEPRONA)al Delta de l’Ebrede la Guàrdia Civil de Tarragona han intervingut més de 60 quilos de peix després d'un operatiu perinterceptar pescadors furtius dedicats a l'extracció il·legal de marisc i peixos. L'objectiu era introduir el peix a la cadena alimentària sense passar cap tipus de control sanitari.

L'operatiu es va fer a finals de juliol, quan els agents del DEPRONA van descobrircom un mariscador habitual detellerina abandonava la zona de captura amb mes de 6 quilos de producte sense disposar de la guia de transport. El pescador tenia intenció de vendre-ho a compradors de la zona, per la qual cosa es va procedir al decomís del producte. Els exemplars es trobaven vius, per la qual cosa van ser retornats al mar a la zona d'extracció.

Cap al vespre, a la Badia dels Alfacs van detcetar una persona, amb residència a Castelló, que havia capturat més de 20 quilos de cranc blau. L'home no tenia cap tipus d'autorització, llicència de mariscador i sense que el producte passés pels controls sanitaris necessaris.

Durant la matinada, una altra persona va ser descoberta mentre es trobava amagada pescant a l'Encanyissada. L'home tenia el vehicle al refugi de pesca del canal de la Gaita. Un cop identificat, els agents van intervenir dos exemplars de

de llobarro i tres orades. Uncop comprovada la seva idoneïtat per al consum humà les espècies van ser lliurats a un centre benèfic de la província.

Finalment, el DEPRONA va sorprendre ados individus, amb residencia a la província de Terol, que havien capturat 30 quilos de cranc blau. Aquests volien introduir la recaptació a la cadena alimentosa sense passar cap mena de control sanitari.

Arran de les diverses intervencions del DEPRONA, els agents van recollir més de 60 quilos de peix i marisc i va formular les corresponents denúncies alDepartament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

tracking