Diari Més

Successos

Detenen un matrimoni per cultivar més de 500 plantes de marihuana a Tivissa

L’habitatge on hi havia la plantació s’ubicava al costat de la piscina municipal i la forta olor va alertar-ne els usuaris

Els agents van intervenir 564 plantes de marihuana.

Detenen un matrimoni per cultivar més de 500 plantes de marihuana a TivissaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil de Tarragona ha desmantellat una plantació de marihuana de més de 564 plantes de l'interior d'un habitatge al municipi de la Serra d’Almos, de la localitat de Tivissa. Els agents han detingut un matrimoni de 59 i 60 anys, de nacionalitat espanyola i veïns del municipi com a responsables d'aquesta plantació pels delictes de tràfic de de drogues -cultiu i elaboració de marihuana- i de defraudació del fluid elèctric.

Amb motiu l'obertura de la piscina municipal de la Serra d’Almos, alguns usuaris van alertar a la Guàrdia Civil de la forta olor a marihuana que es percebia en l'ambient, el qual podria procedir d'un dels domicilis propers. Arran d’això, la Guàrdia Civil va establir nombrosos dispositius a fi de verificar aquesta informació, localitzar i desmantellar la plantació, i identificar al seu responsable.

Els agents van trobar, al costat de la piscina, un habitatge amb diversos elements al seu exterior, com a condicionadors i extractors d'aire utilitzats normalment en plantacions de tipus ‘indoor’. Al domicili, residència habitual d'un matrimoni establert al municipi, s'havien condicionat algunes habitacios per a albergar plantacions de marihuana. La planta superior s’utilitzava com a assecador de la substància i al soterrani hi havia la plantació. D'aquesta manera, el matrimoni podia tenir la plantació activa i en òptimes condicions de producció. Els policies van detectar que el matrimoni carregava terra de cultiu d'un comerç d'una localitat pròxima i es desfeia de les restes de poda de les plantes en una finca de la seva propietat.

Per aquest motiu, durant el matí d'ahir dijous es va establir un dispositiu policial per entrar al domicili. L'operatiu ha permès desmantellar una plantació tipus ‘indoor’ amb 564 plantes de marihuana i material per al seu cultiu i elaboració, 2’3 quilos de cabdells de la mateixa substància, 1 pistola taser i 900 euros.

Als detinguts se'ls imputa un presumpte delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. Una vegada la parella va prestar declaració en dependències policials, va ser posada en llibertat a la disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Falset.

Els agents també van trobar 2'3 quilos de cabdells de marihuana.

Detenen un matrimoni per cultivar més de 500 plantes de marihuana a TivissaGuàrdia Civil

tracking