Diari Més

Infraestructures

Trens Dignes desconfia del compromís del govern espanyol d'obrir la variant de Vandellòs a final d'any

La plataforma reclama al subdelegat a Tarragona que es mantingui el servei Euromed a l'Ebre

Trens Dignes està preocupat perquè Renfe dubta de la viabilitat del servei Euromed a les Terres de l'Ebre, el qual es planteja substituir per regionals de velocitat alta Avant.

Trens Dignes està preocupat perquè Renfe dubta de la viabilitat del servei Euromed a les Terres de l'Ebre, el qual es planteja substituir per regionals de velocitat alta Avant.Trens Dignes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Trens Dignes, després d'una reunió, aquest dilluns, amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, desconfia del compromís de l'executiu central d'inaugurar la variant ferroviària de Vandellòs en el quart trimestre d'enguany. La plataforma es mostra «escèptica» davant aquest anunci i reclama que la Taula de Mobilitat de l'Ebre enllesteixi «les hipòtesis de servei» que necessita el territori, aspirant a «millorar i ampliar» l'oferta actual. També preocupa Trens Dignes que Renfe dubti de la viabilitat del servei Euromed a les Terres de l'Ebre el qual es planteja substituir per regionals de velocitat alta Avant.

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, va informar la plataforma Trens Dignes que està previst inaugurar la doble via entre Vandellòs i Tarragona a final d'any i que Renfe mantindrà els serveis de regionals, rodalies i Talgo actuals quan es posi en marxa. Sabaté també va plantejar que s'estudia compensar o substituir els Euromed, que fan ara parada a l'estació de l'Aldea, amb una xarxa de regionals de velocitat alta (els Avant) que puguin prestar un servei similar. L'Euromed, de fet, també deixarà de passar per la ciutat de Tarragona i s'aturarà l'estació de la Secuita.

Des de Trens Dignes recorden que s'acumulen des de fa sis anys les promeses de posar en marxa la variant ferroviària de Vandellòs i reclamen que es sigui l'anunci «definitiu» i es compleixin «els terminis». En aquest sentit, lamentem que la Taula de Mobilitat de l'Ebre encara no tingui enllestides «les hipòtesis de servei i les propostes de necessitats de les Terres de l'Ebre» abans que la infraestructura s'inauguri. «Hauríem d'aspirar, només al manteniment de serveis, sinó també a la millora i l'ampliació de l'oferta», reclamen en un comunicat.

Respecte la viabilitat i continuïtat del servei Euromed a l'Ebre, veuen positiu que la xarxa de regionals de velocitat alta pugui arribar al territori però exigeixen que serveixi per millorar els serveis existents, «com a complement i no pas com a substitució». Consideren «innegociable» l'aturada de l'Euromed a l'Aldea i insisteixen en la petició de permetre als usuaris ebrencs que el puguin utilitzar per viatjar també cap al País Valencià, un fet que «inexplicablement i vergonyosament», continua succeint.

La plataforma va demanar també al subdelegat a Tarragona que intervingui per prolongar el servei dels trens regionals que acaben el seu recorregut a Tortosa fins a Vinaròs (Baix Maestrat). Així es milloraria la connexió de l'única estació del Montsià, la d'Ulldecona, i es possibilitaria l'enllaç amb el País Valencià però també amb Madrid.

tracking