Diari Més

Successos

Denuncien un veí d'Amposta per tenir galls utilitzats en baralles

Alguns dels animals van aparèixer morts dins de les gàbies

Imatge de les gàbies individuals on estaven tancats els galls.

Denuncien un veí d'Amposta per tenir galls utilitzats en barallesGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA)de la Guàrdia Civil de Tarragona ha denunciat un veí d'Amposta per la tinença de galls utilitzats en baralles. En concret, l’home tenia un total de quinze gàbies individuals amb aquests animals a l’interior en una finca privada a la intempèrie. El propietari no complia amb les diverses mesures exigides per a la protecció dels animals i alguns dels galls van aparèixer morts.

Els fets es remunten a mitjan mes de juny, quan agents del SEPRONA que circulaven amb motocicletes per un camí rural proper a Amposta van observar com a l'interior d'un recinte privat amb tanca perimetral que estava a la intempèrie hi havia diverses gàbies. A l’interior s’hi trobaven galls utilitzats en baralles.

Els policies es van detenir per a inspeccionar aquest recinte però no ho van poder fer perquè estava tancat i no van poder localitzar-ne el responsable a l’interior. Des de fora els agents van observar com cadascuna de les gàbies disposava d'una teulada per a crear ombra a l’ interior i un recipient amb menjar i aigua.

La Guàrdia Civil va iniciar gestions per localitzar el titular de la finca o el responsable dels animals, amb qui es va poder contactar dies després. L’home va accedir a acompanyar una patrulla del SEPRONA a inspeccionar la finca. Un cop dins, es va comprovar que la majoria de galls es trobaven en aparent bon estat físic però els faltava la cresta i la barbeta per amputació, típic dels galls utilitzats en baralles. En dues gàbies es van descobrir els cadàvers de dos galls.

Els agents van sol·licitar al responsable la documentació exigida per a l’explotació d’aquest tipus d’animals i el seu control sanitari. L’home va dir que no disposava d’aquesta documentació, motiu pel qual es va formular una acta-denúncia al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per incomplir les obligacions exigides per a la protecció dels animals. Els galls van quedar a disposició de l’autoritat competent.

tracking