Diari Més

Societat

El govern central promet ajudes de 800.000 euros per netejar els boscos després incendi de la Ribera d'Ebre

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, s'ha reunit amb els alcaldes dels municipis afectats pel foc

Imatge de la reunió del subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, amb els alcaldes dels municipis afectats per l'incendi.

El govern central promet ajudes de 800.000 euros per netejar els boscos després incendi de la Ribera d'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha promès als alcaldes afectats per l'incendi de la Ribera d’Ebre una ajuda d'uns 800.000 euros en concepte de neteja de boscos i consolidació del terreny per evitar la seva erosió en previsió de les pluges de la tardor.

El representant de l'Estat a Tarragona ha rebut aquest dilluns els alcaldes de Flix, Francesc Barbero; la Palma d’Ebre, Marina Rojals; Vinebre, Gemma Carim, i la Torre de l’Espanyol, Sergi Borràs.

«No tenim clar si hi haurà una declaració de zona catastròfica. Els ajuntaments farem una petició per aconseguir una reducció dels mòduls de l'IRPF per als afectats», ha assegurat Francesc Barbero, alcalde de Flix, al final de la reunió, que ha durat unes dues hores.

Les ajudes fiscals són algunes de les ajudes que el subdelegat del Govern a Tarragona ha anunciat als alcaldes. «Els afectats poden sol·licitar aquest tipus d'ajudes, la de descomptes a l'impost de l'IRPF, per a la pròxima campanya de la declaració d'Hisenda», ha afirmat Joan Sabaté.

El subdelegat ha precisat que existeixen d'altres ajudes, com les de Protecció Civil, que es tramitaran a través del Ministeri de l'Interior i que van dirigides a aquelles persones que hagin patit danys irreparables en les seves propietats, com els habitatges de primera residència. A aquestes ajudes poden acollir-se també els ajuntaments i les empreses.

Una altra línia d'ajudes es canalitzarà a través del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, però necessita prèviament la declaració d'emergència per part de la Generalitat de Catalunya. Aquestes ajudes han de permetre la neteja dels boscos i la consolidació del sòl afectat per l'incendi.

«El Ministeri no actua d'ofici, sinó a petició de la Generalitat. Calculem que es destinaran entre 700.000 i 800.000 euros per a aquestes actuacions que poden començar quinze dies després d'haver rebut la petició», ha dit Joan Sabaté, que ha assenyalat que existeix encara una altra possibilitat, la declaració de zona greument afectada, cosa que anteriorment es denominava zona catastròfica.

A la reunió també han assistit Xavier Pallarès, delegat territorial de Presidència de la Generalitat a les Terres de l’Ebre; Carmen Raposo, responsable de Protecció Civil de la Delegació del Govern a Catalunya, i José Luis Guarga, director de l'àrea funcional d'Agricultura, Pesca i Alimentació a Barcelona.

Així mateix han participat en la trobada Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus; Francesc Díaz, vicerector de la URV; Francesc García, president de la Comunitat de Regants de La Palma d’Ebre, i Pere Josep Jiménez, coordinador de la Reserva Natural de Sebes.

tracking