Diari Més

Cunillera emplaça els alcaldes afectats pel foc a iniciar els tràmits per rebre les ajudes de l'Estat

La delegada del govern espanyol a Catalunya envia una carta als batlles per mostrar-los el seu suport i informar-los de les subvencions

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, atenent els mitjans de comunicació en una visita el Vendrell.

Cunillera: «Hi ha dues opcions: o el 'trifachito' o un govern que es pugui construir sobre el partit socialista»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha emplaçat aquest dimarts els alcaldes afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre a iniciar els tràmits pertinents per poder tenir accés a les ajudes que l'Estat preveu en aquest tipus de situacions. Cunillera ha enviat una carta als batlles de Flix, Vinebre, Palma d'Ebre, la Torre de l'Espanyol, Bovera, Granadella, Maials i Llardecans per reiterar-los el seu suport i informar-los sobre la línia d'ajudes de l'Estat. El Ministeri de l'Interior té ajudes per a municipis i particulars en situacions d'emergència o de naturalesa catastròfica. Per demanar-les cal adreçar-se a les subdelegacions de Lleida i Tarragona i el termini màxim és d'un mes a partir del dia de finalització del foc.

Aquestes ajudes es dirigeixen a unitats familiars o de convivència econòmica que hagin patit danys personals o materials en el seu habitatge habitual o en bens de primera necessitat; corporacions locals per fer front a les despeses d'emergència; comunitats de propietaris per danys en elements comuns; titulars d'establiments mercantils, industrials o de serveis, i persones físiques o jurídiques que hagin porta a terme prestació personal o de bens a petició d'una autoritat competent.

A més, el Consorci de Compensació d'Assegurances, entitat adscrita al Ministeri d'Economia, té cobertures per a riscos extraordinaris, i els ministeris d'Hisenda i d'Agricultura també tenen altres ajudes. Per tramitar totes aquestes ajudes cal enviar les quantificacions econòmiques dels danys.

tracking