Diari Més

Nuclear

Ascó II notifica una parada automàtica per una incidència en el transformador principal

L'equip tècnic de la central està treballant per determinar la causa que ha originat aquesta actuació i procedir a la seva reparació

Vista general de la central nuclear d'Ascó.

La central nuclear Ascó II torna a connectar-se a la xarxa després de la darrera recàrrega de combustibleANAV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La central nuclear Ascó II, seguint els procediments establerts, ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear que aquest dilluns al matí, en concret a les 9:44 hores, la planta ha parat automàticament per l'actuació d'un dels sistemes de protecció elèctrica del transformador principal. Durant la parada, tots els sistemes de seguretat de la instal·lació han funcionat correctament i segons disseny, tal com acaba d'informar l'Associació Nuclear Ascó-Vandellós II (ANAV). L'equip tècnic de la central està treballant per determinar la causa que ha originat aquesta actuació i procedir a la seva reparació. Des d'ANAV es remarca que aquesta parada no ha tingut cap impacte en la seguretat de les persones ni en el medi ambient.

Per la seva banda, el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) informa que aquesta aturada no programada del reactor es deu a la parada automàtica de la turbina principal. La turbina principal s'ha parat a causa de la parada no programada del alternador, causada pel senyal d'alta temperatura en una de les seves fases. En interrompre's el funcionament de l'alternador, s'ha produït la parada automàtica de la turbina i aquesta, al seu torn, ha provocat que el reactor s'aturés -situació que es dona quan la potència es troba per sobre del 35%. Des de la central s'investiguen les causes de la parada de l'alternador. En el moment de la incidència, la central es trobava al 100% de potència. Com és habitual, el CSN informa a través de la seva pàgina web de la notificació del succés, classificat amb nivell 0 provisional a l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

tracking