Diari Més

Successos

Els Bombers encara no tenen encerclat l'incendi de Ribera d'Ebre

El cos d'extinció d'incendis tem que l'augment de les temperatures i el vent no els serà «favorable»

El foc, aquesta passada nit.

Els Bombers encara no tenen encerclat l'incendi de Ribera d'EbreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons ha explicat el cap de la intervenció del cos de Bombers, Antonio Ramos, durant aquesta nit s'han assolit els objectius marcats de treballant en el flanc dret nord, la part de l'incendi que aquest dijous progressava «activa». Els Bombers hi ha pogut col·locar «punts d'emplaçament de vehicles» per poder treballar durant tot el matí en l'extinció d'aquest flanc, però encara no han pogut encercar tot el perímetre del foc. Aquesta és la principal prioritat del cos d'extinció d'incendis, que veu amb preocupació l'augment previst de temperatures aquest divendres i el vent de component sud, que Ramos preveu que «no serà favorable» perquè anirà «a favor» del flanc més complicat.

Ramos també ha explicat que s'ha de veure com evoluciona el foc aquest matí per decidir si s'han de prendre mesures de confinament a algunes poblacions, una mesura que depèn, en part del vent.

Pel cap de la intervenció encara és aviat per fer balanç de la superfície afectada i del percentatge de terreny agrícola, forestal ja que segons ha dit Ramos, és un terreny «molt heterogeni» i hi ha moltes clapes entre conreus, boscos i zona arbrada.

En paral·lel, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que un efectiu dels Bombers ha hagut de ser ingressat a l'Hospital de Móra d'Ebre per un cop de calor. «Esperem que es recuperi el més aviat possible», ha indicat Buch. En relació a aquest Bomber afectat,Ramos ha explicat que «sit tot va bé» en poques hores els equips mèdics diran que «està fora de perill».

tracking