Diari Més

Successos

El flanc esquerre del foc de la Ribera d'Ebre està aturat a la C-12 però el dret continua molt actiu

L'orografia dificulta les tasques d'extinció

alt

Ribera d'Ebre, foc, Bombers, flanc, incendi forestal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El flanc esquerre de l'incendi forestal de la Ribera d'Ebre ja està aturat a la C-12. Efectius del GRAF han estat fent cremes. Els Bombers treballaven amb aquesta estratègia perquè la carretera actués de tallafoc i així poder-se centrar en el flanc dret, que és el que més preocupa i que continua molt actiu. L'orografia dificulta les tasques d'extinció, ja que es tracta d'una zona molt abrupta, amb molts barrancs, i això fa més difícil l'accés. Durant la nit només s'ha pogut arribar al 33% del flanc dret.

La UME amplia el efectius fins als 250

La Unitat Militar d'Emergències (UME) ampliarà aquests dijous els efectius fins als 250. A part dels de Saragossa, que s'hi van desplaçar dimecres al vespre, també s'hi afegiran efectius des de la base de València. El Ministeri d'Interior, en coordinació amb el de Defensa, ja va activar la UME dimecres a petició de la Generalitat per sumar-se a les tasques d'extinció. Inicialment es van desplegar 120 unitats amb sis autobombes, dos camions nodrissa i una excavadora del batalló d'intervenció de Saragossa. També hi treballen quatre mitjans aeris del Ministeri d'Agricultura: un amfibi, dos avions de càrrega en terra i un de comunicació.

El tinent coronel en cap del quart batalló d'intervenció en emergències de l'UME, Alejandro Morón, ha explicat que el «pitjor» de les condicions meteorològiques està «per arribar» i que les properes hores seran «crítiques per poder controlar l'incendi». En aquests moments, ha afegit, «el flanc esquerra està més o menys controlat», mentre que la situació del dret és «crítica» i és on «més esforç» destinaran els Bombers.

Morón ha afegit que les condicions del terreny són «bastant difícils» i que l'incendi progressa «de forma molt irregular, amb zones cremades i zones no cremades, i amb bastants barrancs».

tracking