Diari Més

Medi natural

El 10% de les rutes de Wikiloc del Delta de l'Ebre envaeixen espais protegits

Investigadors de la URV han analitzat més de 5.000 itineraris compartits per usuaris de la plataforma

Aitor Àvila, Joan Jurado, Yolanda Pérez i Amalia Palacios, durant una visita de treball de camp al Delta de l'Ebre

El 10% de les rutes de Wikiloc del Delta de l'Ebre envaeixen espais protegitsURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 10% de les rutes de Wikiloc, plataforma per compartir rutes esportives a peu o en bici, al Delta de l'Ebre envaeixen espais protegits del parc natural, segons una investigació de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Segons informa la universitat tarragoní, els investigadors Juan Jurado, Yolanda Pérez i David Serrano han analitzat les dades compartides pels usuaris en la dècada del 2006 al 2016, que llancen més de 5.000 rutes dins el Delta de l'Ebre.

D'aquestes, gairebé mil pistes que sumen 2.700 quilòmetres envaeixen els límits de la reserva natural, cosa que significa que el 10,22% de les vies travessen àrees protegides

L'estudi també constata que, encara que els camins s'estenen per tot el Delta, la intensitat d'ús es concentra en només un 1% de la superfície, cosa que evidencia una alta pressió en uns quants punts.

Aquestes investigacions han comptat també amb la col·laboració del Parc Natural del Delta de l'Ebre que les considera molt útils a l'hora de planificar futurs usos al Parc.

tracking